Fruktig bärglassbowl, helt rawfood, vegansk och sockerfri


Du behöver:
1 dl blåbär
1 dl björnbär
1 dl acai (får du inte tag på fryst acai så kan du ta mer av de andra bären)
5 frysta bananer, i bitar
Några färska dadlar, ca 3-4 st (kan uteslutas, men gott för att det ger en extra sötma som framhäver bärsmakerna)
1/4- 1/2 tsk äkta vaniljpulver

Gör så här:
Om alla bär du använder är frysta- halvtina dem lite, använder du färska bär är det bara att köra igång direkt. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör tills det liknar en krämig mjukglass i texturen. Stanna ev. maskinen några gånger för att dra ner från kanterna med en sked eller slickepot så att allt mixas jämt. Servera direkt- den tinar snabbt, alternativt frys in 2 timmar för att få en fastare textur som går att skopa i kulor om man vill det.

Gör en pappas special: Servera som på bilden med apelsinbitar i botten av skålen, toppa med färska björnbär, magisk kombo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.