Raw choklad ”rullkaka” med Creme Coco fyllning

on

20150415_084559Det ser ut som en rulltårta, men är mer som en vacker kaka eller pralin. Chokladen är härligt seg och den kritvita fyllningen härligt isande i konsistensen, perfekt kombo alltså. Den här lilla fina skulle passa in på vilket kakfat som helst, eller på parlinbrickan, som en liten dessert, litet tilltugg till te, energisnacks eller så kan du norpa en när du vill boosta imunförsvaret lite extra. Den innehåller mängder av antioxidanter, mineraler och vitaminer. Kokos är även antibakteriellt, basbildande, antivirus och nyttiga fetter. Klicka här för att läsa mer om kokos. I den vita fyllningen finner ni även lite honung som också är bra när man vill boosta upp sig! Jag brukar vanligtvis inte använda honung då jag vill hålla mina recept helveganska, men i vissa fall använder jag det, som nu t. ex. Hade jag haft annan flytande sötning hade nämligen fyllningen inte vart vit, om jag inte skulle använda lönnsirap eller agavesirap då, vilket är två sötningsmedel jag undviker eftersom jag inte anser att det är bra.

 

Receptet ger ca 20 st & för att göra den här underbara ”rullkakan” behöver du:

– 1 banan/ 1 banana
– 1 dl kokosflingor/ 0,4 Cup coconut flakes
– 1 dl krossade linfrön (alt. chia)/ 0,4 Cup flax seeds (or chia seeds)
– 1 dl solrosfrön/0,4 Cup sunflower seeds
– 1 dl raw kakao/ 0,4 Cup raw cacao
– 8 dadlar/ 8 dates
– 1 tsk lucuma (valfritt)/ 1 tsp lucuma powder
– 1 tsk äkta vanilj/ 1 tsp vanilla bean powder
– en nypa havssalt/ a pinch of sea salt

Till fyllningen behöver du:

– 3/4 dl mandelmjöl (malda kokosflingor för den nötfria varianten)/ 0,25 almond flour
– ½ dl kokosflingor/ 0,2 Cup coconut flakes
– 1 msk honung/ 1 TBS honey
– 2 msk kokosolja/ 2 TBS coconut oil
en nypa havssalt/ a pinch of sea salt

Gör så här:

Kör alla torra ingredienser till choklad kakan i matberedaren till ett mjöl, blanda sedan i resten av ingredienserna och kör till det är en slät deg. Tryck ut degen på ett teflexpapper, ca 1-2 c tjock och sätt in i torkugnen på 42 grader en timma.

Smält kokosoljan och blanda med en gaffel runt alla ingredienser till fyllningen. Bred den över chokladkakan. Rulla försiktigt ihop till en rulle. Ställ in rullen i frysen en halvtimme och skär sedan i så tjocka bitar du vill ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.