Raw potatismos utan potatis

on

20150426_123655Raw potatismos utan potatis, hur kan det vara möjligt? Nu tänker ni kanske på pulvermos, när jag säger mos utan potatis. Faktum är att det är finare grejer än så vi pratar om, nämligen ett mos gjort på rotselleri! Fantastiskt gott! Godare och mer smakrikt än vanligt mos,värmer du det dessutom lite försiktigt innan servering så får du känslan av ”vanligt” mos, alltså mos som inte är rått, ingen skulle kunna gissa att det är raw… Nyfiken på receptet nu? Varsågod!

Du behöver:

– 1 rotselleri/ 1 celeriac
– 3 msk olja*/ 3 TBS oil
– saften ur ½ citron/ the juice from ½ lemon
– ½ tsk salt/ ½ tsp salt
– vatten efter konsistens/ water

Gör så här:

Skala rotsellerin, skär i bitar och lägg ner i matberedaren tillsammans med olja, salt och citron. Kör läääänge tills den är HELT finfördelad, späd på med lite vatten, liite i taget tills det är en krämig och fluffig konsistens!

* Välj vilken olja du vill! En nötig olja passar mycket bra tillsammans med rotselleri, t. ex makadamiaolja. Annars funkar olivolja fint det också. Vill du inte ha någon olja i kan du använda en bit avokado istället vilket också blir väldigt bra.
20150426_130102

Serveringsförslag: Ute på balkongen tillsammans med rawfoodbiffar (eller vilken typ av vegan biff/burgare du vill), blåbärsblad, tomater (tomater är en super-smak-kombination med rotselleri!!!) och persilja!

…Eller gör något lite löjligt…servera moset med korv och ketchup (egengjord utan socker/ tomatpure)!!! (Korven på bilden är en rawfoodkorv jag gjorde en gång.)20141210_191717

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.