Raw Carob/dadel fyllda Lyxpraliner

on

Att äta rawfood är inte att följa någon strikt diet där du ska utesluta saker du älskar vilket många tror, utan det handlar istället om att du ska NJUTA av saker du älskar. Det handlar om att HELA du ska njuta av sånt som du älskar, alltså det är inte bara hjärnan, munnen eller magen som ska njuta, utan HELA kroppen! Varje liten del av den här chokladtryffeln stimulerar alltså hela kroppen på ett bra sätt, då den både är fantastiskt god och otroligt näringsfylld, inte en enda kalori som är tom, hela kroppen blir glad!

Det här är ett recept på chokladpraliner, supergoda och perfekt att ge bort som present/gåva! Och ja, dem är enkla att göra, första gången kan det vara lite kladdigt och trixigt att få dem att se snygga ut, men dem behöver inte vara perfekta, följer du receptet så lovar jag dig att det i alla fall kommer att smaka jättegott. Ju oftare du gör dem desto snabbare och enklare kommer det gå att göra dem. Har man inte silikonformar eller mjuka isformar funkar dem även bra att göra i ischokladformar.

För 30 lyxiga praliner behöver du:

Till chokladen:
– 100 gram kakaosmör/ 100 grams of cacao butter
– 0,75 dl raw kakaopulver/ 0,25 Cup raw cacao powder
– 1 tsk carobpulver/ 1 tsp carob
– 2 tsk lucumapulver*/ 2 tsp lucumapowder
– 1 tsk mesquitepulver*/ 1 tsp mesquite powder
– 1 tsk macapulver*/ 1 tsp maca powder
– 1 msk kokossirap (går bra att byta mot annan flytande sötning)/ 1 TBS coconut syrup
– 1 krm äkta vaniljpulver/ 1/5 tsp vanilla bean powder
– en nypa havssalt/ a pinch of himalayan salt

Fyllningen:
– 8 färska dadlar/ 8 fresh dates
– 1 tsk raw kakaopulver/ 1 tsp raw cacao powder
– 1 tsk carobpulver/ 1 tsp carob powder
– 1 tsk kokosolja/ 1 tsp coconut oil
– en nypa havssalt/ a pinch of sea salt

Gör så här:

Börja med chokladen. Smält kakaosmöret försiktigt under ett vattenbad eller helst i ugn på 40 grader. Blanda det med övriga ingredienser och rör noga. Använd knappt ½ smeten och fyll 30 formar så det täcker 1/3 av formen ungefär, sätt in dem i frysen medans du gör fyllningen. Den gör du genom att blanda ihop 8 mjuka färska dadlar med resten av ingredienserna, i en matberedare eller med en gaffel går bra, när det är väl blandat klickar du i lite av fyllningen i varje form. Täck med resten av chokladsmeten. Låt stelna i kyl ett par timmar, men glöm inte ta ut dem minst 20 min innan du ska äta dem, för det är tusen gånger godare med choklad som inte är kylskåpskall. Har du under 22 grader hemma är det därför bättre att förvara dem i en burk i rumstemperatur.

*Dessa superpulver lyfter verkligen chokladsmaken till högsta höjd! Dock går dem att utesluta, men ersätt då med mer carobpulver.

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.