Apelsin & kola pudding gjord på omega3, mineraler, vitaminer, bra kolhydrater & fibrer

on

12291069_10204991320318879_3858212787685994385_o
De här receptet är verkligen något att hänga i granen, gärna året runt och inte bara till jul då du skulle kunna äta denna pudding istället för kosttillskott. Den har allt du vill få i dig helt enkelt! Smakmässigt är det dessutom en upplevelse, och ja du kan känna dig lurad, för att du kommer tro att du äter något onyttigt!

De här receptet är perfekt att göra till frukost, mellanmål eller efterrätt. Satsen ger 1 portion om man äter det till frukost eller mellanmål, men till efterrätt eller en lite mindre fika räcker de till två skålar! För att göra det mer mättsamt kan man även toppa med skivad banan, kakaonibs, granola eller vad man nu önskar!

Du behöver:
– 300 gram kakifrukter/ persimmon (ca 1,5- 4 st beroende på sort och storlek, men alla sorter funkar fint!) se även till att det är riktigt mogna, dem ska vara mjuka när du klämmer på dem, och ju saftigare inuti desto bättre, själv låter jag mina mogna så mycket att det är svårt att hålla i dem 😉 (se bild)/ 300 grams of persimmons
– 150-200 gram stjälkselleri/ 15- 200 grams of celery
– 1 msk linfrön, helst blötlagda för att göra mineralerna mer lättupptagliga (häll av vattnet och skölj så gott det går)/ 1 TBS flaxseeds
– 1/5 tsk äkta vaniljpulver*/ 1/5 tsp vanilla bean powder
– 1,5 tsk carob pulver*/ 1,5 tsp carob powder
– 2 tsk mesquite pulver*/ 2 tsp mesquite powder
– 1 tsk maca*/ 1 tsp maca
– 1-2 tsk kanel/ 1-2 tsp cinnamon
– skal från ½ apelsin/ 1 droppe apelsinolja/ orange zest from ½ orange or 1 drop orange essential oil
– ev en nypa havssalt/ a pinch of sea salt

Gör så här:
Kör alla ingredienser i mixern utom carob pulver, mesquite pulver, kanel och apelsinskal tills du har en slät kräm. Häll över hälften av krämen i en skål. Resten mixar du ihop med apelsinskal. Häll över krämen i en skål och häll i den andra krämen i mixern tillsammans med carob pulver, mesquite pulver och kanel. Varva nu krämerna i ett eller två fina glasskålar. Låt stå ca 10 min, detta gör att krämen tjocknar lite och får en mer pudding liknande konsistens!

* Har du inte dessa pulver hemma så ska jag berätta för dig att du faktiskt kan utesluta dessa och göra receptet ändå- då blir det en apelsinpudding! Dock blir resultatet såklart annorlunda, men väldigt gott! Det blir en annan pudding helt enkelt, men en väldigt god sådan! Testa även att göra en pepparkakspudding genom att utesluta dessa 3 ingredienser och tillsätta lite pepparkakskryddor istället, toppa gärna då med lite frysta lingon, det är smaskens!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.