Sötsyrlig kålrabbi & groddsallad till jul

on


Den här salladen är en typisk vintrig sallad med sina värmande smakrika ingredienser bl a granatäpple, kålrabbi, äpple, russin och apelsin. Med de gröna från persiljan, röda från granatäpple och vita från mungbönorna och russinen påminner den här salladen om julen bara genom att titta på den, alltså skulle den vara perfekt att ställa upp på julbordet! Med sina söta och syrliga smaker och roligt krisp att tugga på går den här salladen hem hos alla och passar på vilket buffébord som helst! Varsågod här kommer receptet:
20151118_195126-1Receptet räcker till ca 4-6 personer om detta äts som en förrätt eller tillbehör till något annat. Om det är huvudrätt räcker de till 2 personer.

 

Gör så här:

 

Skala kålrabbin och äpplena. Riv hälften av äpplena och riv hälften av kålrabbin. Resten av äpplena och kålrabbin finhackar du. Varför man river hälften och hackar hälften är för att de rivna suger åt sig smaker bättre än de hackade medans om du hackar dem känner man smakerna mer för sig och det blir lite mer krisp och strukturer i salladen. Så en kombo är alltså perfekt! Lägg äpplen och kålrabbi i en salladskål och fyll på med resten av ingredienserna*. Blanda ordentligt med hårda tag så smakerna verkligen blandas omkring! Låt gärna stå någon timme eller så före servering så blir det ännu snäppet godare 😉

* Ett tips är att inte blanda i valnötterna i salladen, utan att man istället toppar med hackade valnötter över salladen direkt på tallriken, detta gör att nötterna håller lite mer krisp, och detta är även bra om man bjuder någon som är nötallergisk eller som inte vill ha nötter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.