Raw vegansk kaffe & chokladglass recept


Det här är mer än en kopp kaffe! Tänk dig kombinationen kaffe och choklad i en glass som är perfekt avrundad med en tuch av vanilj och en härlig kyss av mjukglass. Kan det bli bättre? Den här glassen är naturligt fri från animaliska rester, gluten, soja, nötter och vem som helst kan njuta av den med gott samvete!

Det är föresten helt okej att räkna in den här glassen inom rawfood trots att det är kaffe i som egentligen inte är raw. Kaffe innehåller inga kalorier, så om du äter en glass på kaffe skulle din totala procent av kalorier som är raw ändå ligga på 100 %. Kaffe har både för- och nackdelar. Fördelarna är att det är:
– Mycket rikt på antioxidanter.
– Det kan ha en humörhöjande och energihöjande effekt
– Det sätter fart på en trög mage.
– Kaffe innehåller bitterämnen som nästan alla har brist på, bitterämnen är stärkande för mage och lever.

Det låter ju aldeles lysande, eller hur? Däremot vill jag att du ska ta ställning till att det även finns vissa nackdelar med kaffe:
– Det är beroendeframkallande, folk använder det som en drog för att stimulera sig själva och för att pigga upp sig vilket kan i längden vara farligt. Använder man något stimulerande som piggar upp en så använder man så kallad lånad energi av kroppen, energi som man egentligen inte har, man går ut hårdare än vad kroppen egentligen klarar av, vilket leder till utslitning.
– Kaffe är försurande för kroppen.
– Kaffe hämmar mineralupptaget.
– Kaffe hämmar omega 3 upptaget.
– Kaffe kan missfärga tänderna.

Slutsats: Använd kaffe på rätt sätt. Drick det aldrig som en drog. Unna dig kaffe IBLAND och inte varje dag. Drick det om du är förstoppad. Gör härliga efterätter och ha mysig fika med dina vänner ibland med kaffe och njut till 100% varje gång. 🙂

Här kommer ett recept du inte får missa på en supergod kaffe och chokladglass du bara inte får missa!
Receptet räcker till 2 portioner eller 3 små.

Du behöver:

– 4 väl mogna bananer/ 4 ripe bananas
– 1 liten kopp kaffe
– ½ dl raw kakao
– ev 1 msk kakaonibs/ optional: 1 TBS cacaonibs
– 1-2 färska mjuka dadlar/ 1-2 fresh soft dates
– ½ tsk äkta vaniljpulver, 1 liten skvätt vanilj extrakt eller 1 vaniljstång/ ½ tsp vanilla bean powder or a splash of vanilla bean extract or 1 vanilla bean

Gör så här:

Skala bananerna, skär dem i skivor och frys in dem i minst 10 timmar. Gör en liten kopp starkt kaffe och låt det svalna helt. Blanda ihop kaffet med dadlar, kakao, vanilj i en mixer eller med en gaffel i en tallrik. Kör ”kaffesmeten” i matberedaren med bananerna. Stanna matberedaren då och då för att dra ner från kanterna. När den är helt slät och fluffig är den klar. Servera direkt, kanske med lite tranbär eller hallon på toppen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.