Raw vegansk yoghurt med rabarber recept


Rabarbern kan vara lite svår om man inte vill göra en kaka, soppa, kräm, eller kompott. Helst av allt bör du äta den rå då all näring bevaras, dock kan det vara svårt att klämma in den i recept då den har så otroligt speciell bittersur smak. Genom att mixa ner den tillsammans med milda ingredienser och ingredienser där smakerna korsar varandra kan du faktiskt få rabarbern till rätta utan att det smakar mega syrligt eller att den ger ifrån sig någon ton du inte vill ha i receptet. Sesamfrön är värmande, bittra och milda, dadlar är väldigt söta och kokosmjölet är mycket milt, lent och därför passar den här kombinationen så otroligt bra ihop. När du mixar ihop detta med rabarber får du faktiskt en smak som påminner om yoghurten, syran från rabarbern kommer verkligen till sin rätta och tillsammans med de andra ingredienserna smakar det mycket likt yoghurt! Receptet nedan är även smaksatt med vanilj och kardemumma vilket ger den en liten extra kick!

https://www.youtube.com/watch?v=-wXq1cYLINY
Till receptet behöver du:

– 130 gram rabarber/ 130 grams of rhubarb stalks
– ½ dl skalade sesamfrön (oskalade funkar också om du lbötlägger dem men då får du en lite mer bitter smak)/ almost 1/4 Cup sesame hulled seeds
– ½ dl kokosmjöl/ almost 1/4 Cup coconutflour
– 1/3 tsk äkta vaniljpulver/ 1/3 tsp vanilla bean powder
– 1/4 tsk kardemumma (kan uteslutas)/ 1/4 tsp cardamon
– 2-3 dl vatten/ 1-1,5 Cups of water

Gör så här:

Skala rabarbern och skär i bitar. Kör rabarbern i en stark mixer tillsammans med övriga ingredienser. Börja med en liten mängd vatten och fyll sedan på tills det blir en konsistens som du gillar! Observera att du behöver köra mixern ganska länge för att få rabarbern och sesamfröna helt släta och att du kan behöva stoppa maskinen för att putta ner smet från kanterna ibland med en slickepot! Yoghurten håller ca 3 dagar i kylskåpet. Det är gott om den får stå i kylen lite och sedan äta den kall, men vill du så serverar du den direkt. Toppa gärna med raw granola, nötter, frön, frukt eller bär om du vill!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.