

2: Salladen blandad med gurka, avokado och gröna ärtor
Den här BBQ blandningen är fantastisk att äta som den är, blanda i pastarätter, fylla rispapper rullar med ihop med avokado (dippa gärna i tahini sås t. ex) eller servera ihop med valfria rätter som tillbehör. Min favorit är att blanda med avokado, gurka och ärtor och äta det som en ensamrätt (bild 2, se recept nedan).
Till ca 2 portioner behöver du:
2 morötter
1,5 röd paprika
4 stjälkar selleri
6 champinjoner
1 rödlök
1 msk rå sesamolja (den översta oljan från tahinin är perfekt att använda här om man har)
½ pressad citron
1 tsk paprikapulver
En mininypa rökt paprikapulver (valfritt)
1,5 msk honung eller annan valfri flytande sötning
1,5 msk kokosaminos eller valfri sojasås, alt. en nypa salt
½ tsk lökpulver
½ tsk vitlökpulver
1 tsk torkad oregano
Några drag med svartpepparkvarnen
Extra valfria tillbehör för att göra salladen i bild nr 2:
3-4 dl gröna ärtor
1-2 avokados
½-1 gurka
Gör så här:
Börja med att pressa citronen i en skål. Lägg i sesamolja (eller översta lagret från tahinin som är som olja), honung eller ditt val av sötning, kokosaminos eller ditt val av sälta samt resten av kryddorna. Blanda väl med en liten visp eller gaffel. Hacka morötter, selleri, champinjoner, rödlök, paprika fint och lägg i skålen. Blanda runt noga och tryck in marinaden i grönsakerna med gaffeln. Sprid ut på en plåt med teflexpapper (eller bakplåtspapper). Sätt in i torkugnen (eller vanlig ugn på låg temperatur med luckan på glänt) i ca 1,5-3 timmar (beroende på hur koncentrerade smaker/ vätskerikt du vill ha det), vänd gärna någon gång under tiden om du kommer ihåg. Lägg alla grönsaker i en skål och blanda med hackad avokado, ärtor, och gurka om du vill. Servera! Vill du ha extra citron eller näringsjäst vid sidan av som topping- kör på!
Smarrigt ^^;
GillaGilla