Raw apelsin & tomat salladsdressing

on

20150904_140822-1Den här dressingen är en favorit! Tack vare få och goda ingredienser smakar det fantastiskt, att den dessutom går snabbt att göra skadar ju inte heller precis. Apelsin med tomat låter lite konstigt ihop, men faktum är att det passar alldeles utmärkt ihop! Sötman och syrligheten från apelsinen fångar upp den goda tomatsmaken från de soltorkade tomaterna perfekt! Och sen kommer sältan från sellerin. Vill man, kan man tillsätta salt i dressingen, men själv tycker jag den blir helt perfekt om du följer receptet! Jag vill även varna för dålig selleri, vilket vi väldigt ofta råkar ut för utan att veta om det. Hur man ser att sellerin är dålig är om den är vit inuti med små hål. Det är svårt att se i affären då man märker detta först när man skär i den. Men om man klämmer lite lätt på stjälkarna ska dem kännas hårda, är det mycket luft i sellerin (hål) kan man känna detta. Jag menar inte att man blir sjuk av att äta selleri med ”hål”, absolut inte, men den smakar starkt och är inte god. Bra selleri är grön i mitten (är den lite vit gör det inget, så länge den inte har hål i sig) och smakar inte starkt och bittert, utan snarare milt och med en lätt sälta. Smaka din selleri först om du är osäker. Eftersom det är så vanligt att man får med sig selleri hem med ”hål” i, är det inte så konstigt att många säger att dem inte gillar selleri- för dem har ju ätit en som vart dålig 😉 Ett annat selleritips är att inte köpa för smala stjälkar, dem brukar vara lite träiga och kan också vara väldigt starka och bittra.

Du behöver:
– 3 apelsiner/ 3 oranges
– 1,5 dl soltorkade tomater (jag använder osaltade, som ej ligger i olja)/ 0,6 Cup sundried tomatoes
– 1,5 dl stjälkselleri/ 0,6 Cup celery
– ½ avokado (för mer krämighet, men det funkar att utesluta den)/ ½ avocado

Gör så här:
Kör apelsiner och selleri i mixern, tillsätt därefter soltorkade tomater och ev avokado och kör tills det är jämt och helt slätt! Mums att på salladen, även till zucchininudlar eller som en liten dippsås! 🙂 Ett tips är att köra ner några basilikablad också, om man vill variera sig lite, det blir otroligt gott och smakar Italien…dock blir färgen inte jättevacker 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.