15 orsaker varför rawfoodare kan se ohälsosamma ut

on
 • 20160804-1761549093
  Grönsaker är viktigt!
 • Dem äter för lite. Grönsaker och vätskerika frukter kan se mycket ut på tallriken, men kalorierna är få, detta kan resultera i undervikt.
 • Om man rör på sig för lite får man sämre cirkulation i kroppen bl a vilket kan leda till att hyn blir sämre, ålderstecken mm.
 • Man får för lite sömn. Vissa tror att dem inte behöver sova så mycket bara för att dem äter bra, men nej det är fel. Alla behöver sova ordentligt. Visst, man kanske inte behöver lika mycket sömn på en rawfoodkost som är mycket lättsmält, men man behöver ändå få i sig ordentligt med sömn.
 • Man oroar och nojjar sig för mycket. Hjärnan styr hur övriga kroppen reagerar på olika saker. Tänker vi för mycket på vad vi stoppar i oss, blir det jobbigt. Det kan bli för mycket matplanering, och stress kring mat. Många rawfoodare är alldeles för strikta och ser för hårt på sin kost och blir ”rädda” för vissa råvaror som inte är farliga att råka få i sig ibland, t. ex olja, någon form av sötning, något som är upphettat, eller vad som helst annat som personen tror skulle skada.
 • Man sköter inte om sitt yttre, struntar i att tvätta sig, får för sig att allt ska vara supernaturligt. Självklart ska vi undvika giftiga ämnen och tillsatser, men i dagens giftiga värld med dålig luft behöver vi använda mer än vatten när vi t. ex tvättar oss. Den skit som ligger på huden går in i kroppen och vi får inte bort den skiten med endast vatten. Vi behöver något som löser upp. Köpta tvålar brukar ofta innehålla massor av skräp, alltså är det inget att rekommendera, däremot finns det andra rena metoder att använda sig av t. ex, örter, eterisk olja, olika oljor, aloe vera mm. I hälsokostaffärer kan man även hitta rena hygeinprodukter utan tillsatser. En annan grej också, vissa slutar med solkräm och är i solen för mycket, vilket leder till att huden åldras.
 • Stress är en stor orsak och påverkar kroppen mer än vi tror. En stressad kropp har svårt att ta upp näring och reparera sig.
 • Vi lever i dålig luft och kommer aldeles för sällan ut från stan. Alla behöver frisk luft. Att vara i skogen, på landet, eller vid havet är det aboluta bästa, tyvärr missar många den biten.
 • Dem absorberar inte maten dem äter. Det kan bero på många saker, som jag skrev tidigare, stress och oro, men även magproblem kan ställa till det. Många som går över till rawfood har en svag matsmältning och det kan bli för tufft med endel råa grönsaker, nötter, groddar mm för vissa personer. Problemen kan kvarstå i år, det tar tid för kroppen att bygga upp sig.
 • Många äter mycket processad mat. Det kanske är rawfood, men olja, agavesirap, salt, tamari mm är inga hälsomedel, snarare tvärtom i hög konsumption.
 • Man kommer från en dålig bakrund. Personen du tycker ser ohälsosam ut kanske inte hållt på med rawfood/ vegankost så länge. Kommer man från en riktigt dålig kost, sjukdom, alkohol, rökning, knarkkning mm så kan det ta många år att reparera sig från det.
 • Dem äter för mycket desserter och kakor. Kombinationen av fett och sött är inte bra, även om man kan hitta viss näring i raw desserter så är dem inte lättsmälta och kan skapa problem. För mycket oljor, nötter och frön kan utmärka sig i dålig hy, uttorkning, candida, trötthet, och dålig matsmältning.
 • Dem sköter inte tänderna. Att borsta tänderna, använda tandpetare/tandtråd, skölja munnen är viktigt 2-3 gånger om dagen, även med en rawfood kost. Vissa äter citrusfrukter, omogna frukter, vinäger, kombucha eller surkål till varje mål eller dricker citronvatten, det kan resultera i att emaljen bryts ner, tänderna blir svaga, och dem kan även gulna.
 • Vissa kan ha näringsbrist, t. ex B12, D & K2 vitamin. Även andra mineraler och vitaminer om man inte äter tillräckligt med grönsaker.
 • Dricker för lite. Många har vätskebrist! Och bara för att du äter mycket vätskerik mat är det fortfarande viktigt att dricka vatten!
 • Sist men inte minst, är man inte lycklig, har man ingen utstrålning. Alltså för att se frisk och sund ut behöver man vara lycklig, kanske umgås med folk, skratta och ha intressen eller olka aktiviteter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.