Raw värmande nyponsoppa

Sent på sommaren får man passa på att njuta av nypon som du hittar färska i naturen! Gratis, supernyttigt och gott! Det bästa som finns som man kan få i sig när det börjar bli lite kallare ute är varm nyponsoppa. Nypon är bra för imunförsvaret då dem innehåller otroligt mycket C vitamin, mineraler, antioxidanter, och vitaminer. Det är även anti inflammatoriskt och väldigt basgörande för kroppen. Alla nyponsorter du hittar ute i naturen är ätbara, dem kan dock ha lite olika smak och olika texturer. Själv föredrar jag de något mindre nyponen som finns vid havet, men som sagt andra sorter funkar fint med! Stora nypon (se bild ovan) är även en riktig höjdare också!

 

Till de här receptet behöver du:

– Färska nypon, valfri mängd/ fresh rosehip
– Färska dadlar, beroede på hur söt du vil ha den, går också att uteslutas/ fresh dates
– vatten

Gör så här:
Lägg nyponen i mixern, med kärnor och även den lilla ”tofsen”. Fyll på med vatten så att det täcker nyponen. Mixa länge till det är så slätt som det bara går att få. Tillsätt vatten utefter hur tjock du vill ha den, tillsätt även dadlar om du vill ha den söt. Sila om du vill. Servera! Det är gott med en klick kokosyoghurt eller nöt/fröyoghurt på toppen!
20160812-1166947268-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.