Vild sallad med tahini & äpple recept


Nu kommer en del 2 av videon jag gjorde tillsammans med Maria och Johan från Matapoteket! I den här videon gör vi en rawfood/levande föda lunch med fokus på vilda växter!

Recept från videon:

Vild sallad med äpple och tahini
– 4 äpplen
– 2 msk tahini
– saften från ½ citron eller ½ msk äppelcidervinäger
– ½ tsk salt
– 10 cm purjolö, eller en bit av någon annan lök du gillar
– minst 1 L gröna vilda blad, t. ex maskros, rölleka, kirskål, rallaros, skräppa, måra, nate, målla etc (man kan även ersätta de vilda bladen mot vitkål, spetskål, spenat, ruccula, kinakål, romansallad etc men då blir ju inte salladen vild och det blir inte alls samma grej!)

Gör så här:
Finhacka alla ingredienser, antingen frör hand eller bara lägg ner rubbet i matberedaren. Använder du matberedaren kan du även lägga i tahinin samtidigt, men gör du salladen förhand rör du in tahinin noga i skålen när du hackat klart äpplena och grönsakerna.

Vad gjorde Dan i videon?
Han finfördelade blad från träd, lönn, asp, äppelblad och sen kom det in andra vilda blandade blad där i med. Han finfördelade även linsgroddar och så blandade han allt med vitlök, kokosolja, olivolja, näringsjäst, salt, citron så att det blev som en röra. Röran var väldigt god att fylla paprikahalvor med.

Vad gjorde Johan i videon?
Johan gjorde palsternacksris. Palsternacksris får man genom att pulsera/ riva palsternacka i matberedaren. Han blandade detta med frön från vilda blad, citron, olivolja och ramslöksalt (man kan även ta vanligt örtsalt här).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.