Nu lyser pumporna i grönsaksdisken i affärerna! Köp en mogen och testa detta receptet! Den här fyllningen går snabbt att göra och du kan ha den till vad du vill. Äta tillsammans med salladsblad, kålblad, eller som sushi fyllning. Annars kan du även också äta det tillsammans med raw eller veganska biffar, ha som ett tillbehör på middagsbordet eller äta direkt ur skålen som det är.
Receptet har en video som du hittar här där det delas tips och tricks kring detta receptet.
Till en portion behöver du:
– 1 avokado
– 2 msk citron
– 1 tsk torkad salvia/ 1 tsp dried sage
– 1/3 tsk havssalt/ 1/3 tsp seasalt
– 1/2 tsk senapspulver eller senap/ 1/2 tspmustardpowder or dijon mustard
– valfritt: svartpeppar, näringsjäst/ optional: blackpepper, nutritional yeast
– 3 dl riven pumpa, valfri sort, men rekommenderar hubbard pumpa eller butternut/ 1,3 C pumpkin, shredded
– 1 finhackad paprika (röd helst)/ 1 finely chopped bell pepper
– 1-2 selleristjälkar, finhackade/ 1-2 celerystalks, finely chopped
Gör så här:
Mosa avokadon med citron, salvia, salt, senap och ev. näringsjäst och svartpeppar. Blanda i resten av ingredienserna. Blanda runt noga med en gaffel och riktigt tryck in pumpan i dressingen. Färdigt! För att se hur du gör sushi med denna fyllningen kan du klicka här.