Raw julkräm med massor av nyttigheter!

on

img_20161112_093315Klicka här för att se videon till de här receptet.
Du behöver:

– 3 msk granatäpple/ 3 TBS pomegranate – Granatäpple är extremt rikt på antioaxidanter, minskar lagring av plack i blodkärlen, motverkar hjärt & kärlsjukdomar, motverkar inflammationer.

– 3 äpplen/ 3 apples – Det finns ca 7000 olika sorter av äpplen, i detta receptet passar det bäst med söta äpplen, så försök hitta en söt sort! Äpple stimulerar matsmältingen, innehåller mycket vitamin C, antioxidanter & flavonoider i äpplen reducerar inflammationer i hjärncellerna, sägs motverka värk och öka prestationsförmågan.

– 1-2 väl mogna kakifrukter (sharon/persimmon)/ 1-2 persimmons – En frukt som ursprungligen kommer från Kina och Japan men förädlats i Israel. När den är mogen är den riktigt mjuk. Den har lång hållbarhet, och ett högt innehåll av betakaroten, vilket ger ett bra tillskott av vitamin A, även rik på vitamin C, järn, magnesium och zink. Frukten ger fin hy, videoklippet här förklarar varför!

– 2 msk gojibär/ 2 TBS gojiberries – Blötlägg dem minst 30 min (eller längre) för bästa resultat! Innehåller en hög dos betakaroten, antioxidanter, aminosyror, och har ett otroligt högt innehåll av mineraler, sepciellt järn och magnesium, innehåller även endel spårämnen. Hög dos B vitaminer.

– 1 krm pepparkakskrydda/ 1/8 tsp gingerbread spices – Kryddor som kanel, ingefära, nejlika, och kardemumma är bra för imunförsvaret, har högt innehåll av antioxidanter, bra för blodsockret, samt har en värmande verkan på kroppen.

– 5-10 cm zucchini (beroende på tjocklek)/ 5-10 cm zucchini – Ger en fantastisk konsistens i krämen då den liksom som kakifrukter innehåller fibrer som bidrar till detta, samt även bidrar till en väl fungerande mage! Innehåller mycket mineraler, speciellt kalium, även mycket vitaminer, som t. ex C & vitamin K.

Till topping:

– en liten näven gojibär
– en liten näve granatäpplekärnor
– en liten näve pumpafrön
– ev. någon annan frukt i skivor, t. ex banan, kiwi, sharon, mango.

Gör så här:

Kör alla ingredienser slätt och fint i en mixer eller matberedare. Toppa med gojibär, pumpafrön och granatäpplekärnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.