Raw vegansk saffrans mjukglass till jul!

on

img_20161106_130607_20161107103645075
Lyxig julfrukost, lyxig juldessert, lyxig adventsfika? Du väljer själv! Den här glassen passar när som helst, och vem som helst gillar den! Det både doftar och smakar jul om den! Saffran tänker man ju sig vanligtvis är en krydda i lussebullar, men ja, det är faktiskt mycket mer än så! I glass t. ex gör den sig hur bra som helst! Och ja, vi behöver värmande mat så här års, kanske inte glass är det bästa då, men faktum är att saffran i sig är en värmande krydda, likaså vanilj och kardemumma som också finns med i receptet! Sharon/ persimmon hör också till kategorin värmande mat, alltså den här glassen är faktsikt inte så kylande som glass vanligtvis kan vara! (Vill du veta mer om vilka raw frukter & grönsaker som är värmande? Klicka här) Sharon/persimomonens funktion i den här glassen är att den ger en otroligt härlig och len konsistens som gör att glassen får en konsistens liknande mjukglass, utan att den blir rinng. Sharonfrukter har nämligen förmågan att med hjälp av sina fibrer ”hålla formen” även efter att du mixat dem, då dem liksom går tillbaka till att vara lite mer fast/puddingslik i konsistensen!

De här receptet lagade jag hemma hos Ida Warg, du kan se videon om du klickar här!

Receptet räcker till ca 2-3 personer och du behöver:

– 2 sharonfrukter/ persimmonfrukter, MYCKET mogna, dem ska vara mjuka när du känner på dem./ 2 ripe sharonfruits or 2 ripe persimmons
– 350-400 gram fryst banan (ca 4 st)/ 350-400 grams of frozen banana chunks (about 4 bananas)
– 1/3-½ paket saffran/ 1/3-½ package of saffron
– ½- 1 krm kardemumma/ a little pinch of cardmon
– 1 krm äkta vaniljpulver eller en bit vaniljstång/ 1/4 tsp vanillabean powder or a little piece of a vanillabean
– 1 msk mandelsmör (kan uteslutas)/ 1 TBS almondbutter, optional

Topping:
Granatäpple kärnor & pumpafrön

Gör så här:

Kör alla ingredienserna till glassen i matberedaren eller i en stark mixer till det är helt finfördelat, krämigt och lent i konsistensen. Toppa med granatäpplekärnor och pumpafrön. Servera direkt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.