Raw vegansk äggtoddy/ eggnog

on


Se recept videon till den här videon på min youtubekanal: https://www.youtube.com/watch?v=XwcKJCwiEGE
Idén med äggtoddy är väldigt bra, en matig dryck som även passar till dessert, dock kanske du inte skulle vilja ha den till frukost eller mellanmål då den innehåller en hel del sprit. Den här raw varianten är helt utan alkohol, och innehåller heller inget socker eller mjölkprodukter. De onyttiga ingredienserna är så otrendigt och fyller ingen funktion i våra kroppar. De här receptet på äggtoddy innehåller endast nyttiga ingredienser som gör oss gott, alltså passar den både som efterrätt, fika, mellanmål, kvällsmål eller frukost, bra va?

En äggtoddy kan varieras mycket smakmässigt, t. ex kan man tillsätta lite apelsin zest, kakao, vanilj men en klassiker är ju lite lätt spetsad med muskot och julkryddor vilket passar bra så här års! Muskoten gör att den får en fin kraktär, och river du nöte själv istället för att köpa färdigt pulver blir det ännu bättre! Har man någon typ av rom, konjak eller mandel essens hemma kan man även ta någon droppe av det!

Till 1 glas behöver du:

– 0,75 dl bovetegroddar (eller blötlagt, väl sköljt helt bovete) / 1/4 Cup buckwheat sprouts (or just soaked, well rinsed buckwheat)
– 1 fryst, tinad banan/ 1 frozen (but thawed) banana
– 3-5 dadlar beroende på hur söt du vill ha/ 3-5 dates, depending on how sweet you want it to be
– 1/4 tsk pepparkakskryddor/ 1/4 tsp pumpkin spices
– 1/4 tsk riven muskotnöt (går att utesluta eller använda pulver istället)/ 1/4 tsp nutmeg
– 1-2,5 dl starkt chai te eller annat juligt te/ ½-1 Cup chai tea or other christmassy tea you have

Gör så här:

Kör alla ingredienser i en mixer till det är helt finfördelat, smaka av med kryddor eller om du vill ha mer sötning. Servera i glas (för att få en grön läcker kant på glaset, se bild, kan du klicka dig in på mitt youtubeklipp för att se hur man gör:) Servera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.