3 Såser/dressingar med inspiration från Thailand, rawfood & veganskt!!!

on

När jag var i Thailand besökte jag endel rawfood restauranger. I videon nedan kan du se vilka restauranger jag besökte, samt se vad dem erbjöd, och mina recensioner kring restaurangerna. I Thailand har dem fantastiska kryddor och dem är väldigt duktiga på att smaksätta maten. Jag fick ofta in såser på restaurangerna som smakade helt fantastiskt. Den här resan bjöd på mycket inpsiration och när jag kom hem försökte jag efterlikna såserna, fast ändå göra dem på mitt eget sätt med ingredienser som man kan få tag på i Sverige. Så här nedan kan du se resultatet på hur mina såser blev och ta del av recepten. Kolla gärna in videon också för att se vart inpisrationen kommer ifrån och hur ”originalsåserna” såg ut. Vill du se mer videos från Thailand och massor av andra videos, kika in på min youtube kanal och glöm inte heller prenumerera så att du inte missar kommande videos! Länken till min youtube kanal hittar du här: https://www.youtube.com/channel/UCtbmXo7s7rB9pOvCuAMdRmA

Mangodressing:
– 1 mango (ca 250 gram)/ 1 mango (about 250 gram)
– ½ dl cashewnötter/ 2,5 TBS cashews
– en stor näve thaibasilika/ a handful of thai basil
– en gnutta chili/ a pinch of chili
– ½ lime/ ½ lime
– en nypa salt, alt. en liten skvätt tamari soja/ a pinch of salt or a dash of tamari soy sauce

Gör så här:
Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare tills det är slätt. Det är bra om du även innan också blötlägger cashewnötterna 20 min- 6 timmar, då blir dem krämigare och lättare att mixa ner till en slät, krämig och bra konsistens.

Dragonssås:
– I dl cashewnötter/ 5 TBS cashews
– 1 dl solrosfrön/ 5 TBS sunflower seeds
– 1 msk torkad dragon/ 1 TBS dried dragon
– 1 tsk lökpulver/ 1 tsp onion powder
– 1 tsk örtsalt/ 1 tsp herbal salt
– 1 pressad lime/ 1 lime, the juice
– vatten till en bra konsistens/ water

Gör så här:
Blötlägg cashewnötter och solrosfrön minst 1 timme, men helst 6-8 timmar (speciellt om du inte har så stark matberedare eller mixer). Häll av vattnet och skölj nötterna och fröna. Lägg det i en matberedare eller mixer tillsammans med övriga ingredienser. Mixa tills det är slätt. Häll på lite vatten i början och öka därefter med den mängd vatten tills du får en konsistens som du gillar. Såsen blir godast om den får stå i kylskåp en halv eller en hel dag innan man äter den, men självklart kan du också servera den direkt om du vill!

Tahinisås:
– 2 msk tahini/ 2 TBS tahini
– 1 färsk dadel/ 1 fresh date
– 2 msk pressad lime/ 2 TBS lime juice
– 1 msk tamarisoja/ 1 TBS tamari soy sauce
– 1 tsk lökpulver/ 1 tsp onion powder
– ev. vatten till en lösare konsistens om man vill/ water if needed

Gör så här:
Mosa ihop alla ingredienser i en djup skål med hjälp av en gaffel tills det är slätt. Vill du ha en lösare sås så häller du i lite mer vatten. Klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.