Kanel kysst chokladmousse, raw & vegansk!

Den här choklad moussen är verkligen något helt annorlunda från alla andra recept på chokladmousse! Den smakar lyxigt, har en rik smak och fyllighet från kakaomassan och bananen. Tahinin och saltet förhöjer chokladsmaken ytterligare! Visste du föresten också att kanel och choklad är magiskt tillsammans? Om du inte visste det så kommer du förstå vad jag menar när du provat receptet!

Till receptet för ca 2 portioner behöver du:
– 40 gram kakaomassa (100 % choklad, alla sorter är dock ej rå. Detta kan också ersättas med 90 % choklad men observera att den då kan innehålla socker och annat samt att chokladsmaken kan bli för söt om du inte använder en sort med 100 % kakao halt)
– 2 bananer
– 1 msk tahini
– 1/4 tsk salt
– 1 msk kanel

Gör så här:
Smält chokladen försiktigt. Jag brukar finhacka den och sätta in den i ugnen på 45-60 grader tills de är smält för att bevara så mycket näring som möjligt. Mosa därefter (i samma skål) i bananerna och resten av ingredienserna med en gaffel tills det är slätt. Lägg upp i formar eller glas. Sätt in i kylen minst 1 timme eller frysen ca 20 min för att den ska stelna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.