Hälsodryck för matsmältning, imunförsvar & återhämtning


Den här drycken borde alla inkludera i sin vardag! Genom att den innehåller så otroligt mycket enzymer och även syra så stimulerar den matsmältningen så att du förbereder magen för att ha den rätta saltsyran i magen  resten av dan, samt även att den ökar enzymerna som behövs för att bryta ner maten. Den här drycken verkar därför väldigt bra för magen och är även otroligt antiinflammatorisk för hela kroppen tack vare dessa fantastiska ingredienser. Den här drycken är också bra för dig som vill få bättre imunförsvar, få bättre blodsocker, återställa PH balansen i kroppen, återhämta dig effektivare från ett träningspass, bli av med candida, parasiter, bakterier, infektioner och virus, eller om du behöver en boost av mineraler och antioxidanter!

Gurkmeja- Bra mot inflammationer, bra för hyn, motverkar akne, bra mot benskörhet, anticancer, bra mot depression, hjälper kroppen att smälta proteiner bättre, boostar hjärnan, förbättrar leverhälsan, bra mot muskel och ledvärk,

Cayennepeppar- Färgämnenena och antioxidanterna från gurkmejan, speciellt curcumin, som lindrar inflammationer, aktiveras i kroppen när du äter någon form av peppar eller chili tillsammans med gurkmejan. Cayennepeppar är också smärtstillande, bra mot huvudvärk, speciellt rikt på vitamin A, C, E, och B6, rikt på antioxidanter, boostar cirkulationen, ökar salivproduktionen, bra mot tandvärk, bra för ämnesomsättningen.

Citron- Rikt på C-vitamin, uppiggande, renande effekt på matsmältning och lever, antibakteriellt, får hyn at stråla, uppiggande effekt,

Äppelcidervinäger- Detoxande, renar levern, lymfsystemet och matsmältningen , bakteriedödande, enzymrikt och ökar upptagningen av mineraler, bra källa till kalium, alkaliserande effekt på kroppen, bra för blodsockret, bra för kolesterolet, får din hy att stråla, bra för cirkulationen, kan hjälpa mot allergier.

Rå honung- Ger en naturlig sötma vilket stimulerar dina smaklökar så att drycken smakar väldigt gott, bra för imunförsvaret, bra mot allergier, antibakteriellt, antivirus, rikt på antioxidanter, uppiggande men även bra mot sömnbesvär.

(Ceylon) kanel- Innehåller kraftfulla antioxidanter, mineralrikt, stabiliserar blodsockret, bra mot parasiter, candida, bakterier, virus, det smakar gott, bra för hjärtat, antiinflammatoriskt, bra för blodcirkulationen, bra för magen, bra vid IBS och liknande besvär, bidrar till kollagenproduktion, tar bort dålig andedräkt.

För en läcker boostande hälsodryck behöver du:
– 1 tsk- 1 msk gurkmeja (hur mycket klarar du? Prova dig fram!)/ 1 tsp turmeric
– 1/4 tsk cayennepeppar/ 1/4 tsp cayenne pepper
– 1 tsk kanel, helst ceylon kanel/ tsp (ceylon) cinnamon
– 1-2 tsk äppelcidervinäger/ 1-2 tsp applecider vinegear
– 1/4-½ citron/ 1/4-½ lemon
– 1 tsk-1 msk honung (hur mycket honung behöver du för att det ska smaka gott i dina smaklökar? Prova dig fram!) Annan flytande sötning funkar också, eller om du är riktigt hardcore så sötar du inte!/ 1 tsp-1 TBS raw honey
– 2-4 dl vatten/ 1-2 Cups of water

Gör så här:
Blanda alla ingredienser noga i ett glas, börja med att endast hälla i en liten skvätt vatten för att enklare kunna vispa runt i glaset utan att spilla! Man behöver röra runt ordentligt för att honungen ska lösas upp nämligen! När du blandat allt så häller du på valfri mängd vatten, själv föredrar jag rumstemurerat eller ljummet vatten! Skål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.