Raw korv (med ”bröd”)

on


Raw korv får sin färg från antioxidantrika rödbetor, fett och krämighet från hampafrön, sötma från dadlar och de rätta kryddorna sätter korvsmaken. Rökigheten som korv har kommer från vissna lönnblad som har en rök ton i sin smak. Man kan även använda liqiud smoke eller rökt paprikapulver eller rökt chilipulver för att få den rökta smaken men det är dock inte helt raw, men kan va kul att använda som en krydda om man vill.

Du behöver:

– 1 stor rödbeta/ 1 bif beetroot
– 4 morötter/ 4 carrots
– 2 dl hampafrön/ 0,8 Cup hempseeds
– 1 gul lök/ 1 yellow onion
– En rejäl näve vissna lönnblad, alt. 1 tsk rökt paprikapulver (om man vill ha den rökta smaken, går att utesluta)/ 1 tsp smoked paprika powder (optional)
– 1 tsk spiskummin/ 1 tsp cumin
– 2 tsk paprikapulver/ 2 tsp paprikapowder
– 1 tsk salt/ 1 tsp salt
– 4 färska dadlar/ 4 fresh dates

Gör så här:

Pressa allt i en stark juicemaskin. eller kör allt slätt i en matberedare. Forma till korvar. Torka i torkugn ett par timmar om du vill alt. ugnen på lägsta temperatur.

Korv med bröd? Dela en zucchini på längden och gröp ur kärnorna. Fyll med korvsmeten och ev. ta på lite senap. Ät på liknande sätt som en korv med bröd eller skär i bitar för att sedan ha som små tapastilltugg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.