Rawfood/ vegansk pumpapaj


En pajbotten med härlig struktur, kakig, nötig och god smak tilsammans med den lena, mjuka och kryddiga fyllningen möts i en perfekt kombination! Den här pumpapajen funkar året runt eftersom man kan få tag på Butternutpumpa året runt, men jag brukar ofta ha extrasug efter den här pajen på hösten och på vintern. Kryddorna är härligt värmande och man får en mysig höstkänsla på hösten men även en lite julig känsla om man gör den på julen! Den här pajen är så matig och nyttig att du skulle kunna ha den som en måltid, frukost, lunch eller middag, annars är den perfekt till halloweenfikat, adventsfikat eller som ett matigt mellanmål. Man kan göra en hel paj och frysa in i portionsbitar så kan man bara tina upp när man vill ha något snabbt, men 3 personer kan lätt sluka i sig den här på en lunch eller kvällsmåltid/middag, eller 4-6 personer äter upp den på fikat…

Till pajen behöver du:
Botten:
– 2 dl pumpafrön/ 0,8 Cup pumpkinseeds
– 3/4 dl kokosflingor/ 1/4 Cup coconutflakes
– 7 färska dadlar/ 7 fresh dates
– 1/4 tsk salt/ 1/4 tsp salt
– ev. skal från 1 zucchini, en näve spenat, lite grönt pulver av nåt slag eller om det är något annat du vill boosta med- passa på att smyg ner det!/ the skin from 1 zucchini or a handful of spinach if you want

Fyllningen:
– 400 gram pumpa (valfri sort, rekommenderar någon lite sötare pumpa, butternut, hubbarb mm, men alla funkar bra i det här receptet)/ 400 grams of pumkin/butternut
– 1 banan/ 1 banana
– 2 morötter (ca 130 gram)/ 2 carrots
– 1-2 dl manelmjölk/kokosmjölk eller vatten/ ½-0,8 Cup vegan mylk or water
– 2-3 msk honung eller annan sötning i valfri mängd/ 2-3 TBS honey or other sweetener of choice
– 1msk kanel/ 1 TBS of cinnamon
– ½ tsk muskot/ ½ tsp of nutmeg
– 3,5 msk kokosolja/ 3,5 TBS coconutoil

Gör så här:
Börja med botten genom att köra alla ingredienser i matberedaren. Det behöver inte vara helt finfördelat. Tryck ut ”degen” i en pajform och börja med fyllningen. Skala och kärna ur pumpan, väg den så att du får 400 gram. Skär pumpa och morötter i bitar och mixa med banan, vegetabilisk mjölk eller vatten om du inte har det. Använd så lite vätska som möjligt, använder du mixern blir fyllningen helt slät medans om du använder matberedaren blir det pyttelite struktur, välj det du gillar mest! Häll i resten av ingredienserna och mixa tills allt blandat sig. Smaka av om du vill söta eller krydda mer. Häll fyllningen över pajbotten och sätt in i kylskåpet minst 1 timme eller i frysen minst 30 min innan servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.