Rawfood gröt recept med frön! Vegansk, paleo, lchf

Den här gröten är en riktig näringsbomb! Den har en bra fettsammansättning och långsamma kolhydrater vilket inte påverkar blodsockret så mycket och gör att du känner dig mätt längre, om man tuggar väl dvs. Den här gröten har en fin blandning av olika texturer om man väljer att pulsa den i matberedaren, om man väljer att mixa den istället blir den härligt len och krämig! När det är säsong kan du använda rabarber för en härlig rabarberpajkänsla med en skön syrlighet, om du inte har tillgång till rabarber så funkar selleri kanonbra istället, smaken blir annorlunda men god hur du än gör!

Till en portion frögröt behöver du:
– 1 dl pumpafrön/ 0.4 Cup pumpkinseeds*
–  1,5 msk linfrön/ 1,5 TBS flaxseed
– ½ dl kokosflingor/ 2,5 TBS shredded coconut
– 1 liten rabarberstjälk eller 1 selleristjälk/ 1 small rhubarb stalk or 1 celery stalk
– 1 moget päron/ 1 ripen pear
– ev. 1 msk färsk ingefära i bitar/ optional: 1 TBS fresh ginger
– 1 tsk-1 msk kanel/ 1 tsp-1 TBS cinnamon

Gör så här:
Skär päron, rabarber (eller selleri) och ingefära i bitar. Lägg allt i en matberedare och pulsa ihop det till en gröt, varför jag skriver ”pulsa” är för att det är gott att bevara lite textur, men vill du så kan du köra allt i en mixer och göra en helt slät gröt av det istället! Smaka av kryddningen, kanske vill du lägga till kardemumma och vanilj eller mer kanel? kanske vill du ha den sötare i form av att tillsätta lite dadlar eller honung? Eller är du kanske sugen på att tillsätta något superfoodpulver, t. ex maca, ashvaganda eller mesquite? Lek lite vettja! Servera direkt och toppa gärna med något gött, t. ex torkad frukt, bipollen, nötsmör, kokos, honung, frukt, bär eller varför inte lite växtmjölk! Perfekt frukost eller när du vill på dagen!

*Man skulle ev. kunna byta ut pumpafröna mot solrosfrön om man vill det!

En kommentar Lägg till din

 1. Sol-Britt skriver:

  Ser himla gott ut, det blir morgondagens frukost.
  Vars köper du dina torr raw varor?
  Vad är det för skillnad mellan färsk eller torkad gurkmeja, vilket är bättre?
  Önskar dig en fin dag☀️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.