Raw nutella

20160706_133841-1
Nutella är något du kan ha till ALLT! Dippa dina frukter i, ha som topping på kakor, glass, våfflor, bre på kex, bröd eller ha till gurkskivor, selleristicks, bre på salladsblad, ja, till vad som helst! Den här nutellan är raw, full av antioxidanter, vitaminer och mineraler, men den smakar som om den vore väldigt onyttig. Om du har lätt för att gå loss i en burk köpt nutella ska du absolut testa att göra den här, för om du går loss i den här burken istället skulle du gå från att vara hälsosam istället för ohälsosam. Själv tycker jag den här är en bra lunch tillsammans med färska grönsaker och frukter som jag dippar, samtidigt som jag även använder den till topping och olika tillbehör.

Du behöver:

–  1,5 dl hasselnötter / 0,4 Cup hazel nuts
– 10 dadlar/ 12 dates
– 3-4 msk kakao el. carobpulver (eller blanda skulle jag rekommendera)/ 2 TBS cacao
– 2 krm äkta vaniljpulver/ a pinch of vanilla bean powder
– 2 msk hasselnötssmör (går att utesluta eller byta ut mot mandelsmör)/ 2 TBS hazelnutbutter (optional)
– ½ tsk salt/ ½ tsp salt

Gör så här:

Kör allt i matberedaren, eller om du har en stark mixer. Börja med ½ dl vatten och fyll därefter på tills du tycker att du har en bra konsistens. Hemligheten för att få den här krämen riktigt fin och len är att köra den riktigt länge i matberedaren/mixern. Häll upp på burk, ät direkt eller förvara i kylskåpet upp till 4 dagar. Ett tips är att göra en stor sats och frysa in i småburkar. Man kan även använda sig av isformar och frysa in i, då är det färdigt och redo att ta upp vid  behov!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.