12 veganfrukostar med grönt du kanske inte kommit på själv

on
 1. En gurka i bitar och frukt i bitar. En gurka på morgonen är en fantastiskt bra start på dagen. Visste du att gurka är en frukt? Det är ingen grönsak, men den innehåller klorofyll, silica (som är otroligt bra för skelettet, hår, och naglar) och mineraler. Den innehåller mycket vätska vilket är otroligt viktigt på morgonen, samt att den är mycket basbildande. Att börja dagen med något så basbildande är bland det bästa du kan göra för kroppen! jag klassar därför den lika högt som en grönsak. Skär upp den i bitar, ät med bananskivor, och skär även upp några saftiga frukter, t. ex nektarin (se bild), mango, persikor, papaya, eller melon.
  20150704_083058
 2. Fruktsallad på en påse fryst mango (500 gram, tina över natten) 5-10 små skalade äpplen, hackade, 1 skalad hackad zucchini, och en näve gojibär (gärna blötlagda). Gör halva satsen eller gör hela, ät upp allt själv eller dela med andra. Geggar du in mangon ordentligt i äpplena håller sig rätten fint i kylskåp också om det skulle bli över eller om du vill förbereda den.20151110_075605
 3.  Banansmoothie med hackad gurka. Perfekt om du har många mogna bananer hemma! Lägg dem i en skål, ca 5-10 st beroende på storlek och hur hungrig du är. Häll på lite vatten och kör den slät med stavmixern. Lägg i 1 hackad gurka. Kombinationen av banan och gurka är förvånandesvärt god!
  20150921_135955
 4. Fänkål/ apelsin sallad. Det här är en av världens mest fräshaste kombination! Finhacka en fänkål, och skär så många apelsiner du vill i bitar, minst  6 st/fänkål (beroende på storlek såklart), blanda omkring med fänkålen! Och föresten, har din fänkål fin dill på sig? Glöm inte använda den, dillen förhöjer näringsvärdet och smakerna ännu mer!
  20160225_190238
 5. Sötpotatis kräm. Är du väldigt hungrig och vill ha något väldigt matigt är detta något för dig! Kanske har du överbliven sötpotatis hemma dessutom? (sötpotatisen på bilden är lila, men orange, vit eller gul sötpotatis funkar lika bra) Mixa den med ett par bananer, några dadlar och vatten till önskad konstistens. Toppa gärna med hackade bitar av sötpotatisen. Den här rätten har inget grönt i sig, så det kanske inte matchar rubriken, men jag valde att ta med den här rätten  ändå just för att sötpotatis i stort sett har lika höga näringsvärden som grönt, samt att den här rätten är så matig och god!
  20160317_192806
 6. Mango & selleri sallad. Tro det eller ej, men alltså mango och selleri, vilken fantastisk kombination!!! Det här måste du testa! Sältan och krispet från sellerin mot den mjuka söta mangon blir kärlek i munnen! Tina en påse fryst mango (500 gram eller mer beroende på hur hungrig du är) och blanda den sedan på morgonen med ca 4-8 selleristjälkar som du finhackar. Blanda runt noga, ät och njut! Föresten, har du lyxen till fina färska mangos? Kör på det då istället!
  20160305_174008
 7.  Sallad på jordgubbar, grapefrukt och gurka. Knäpp kombo? Nejdå, den är fantastisk! Den friska och syrliga grapefrukten möter snäll gurka och söta jordgubbar, kan det bli bättre? Det här är enkelt att blanda till på morgonen! ½-1 ask jordgubbar blandas med 2 rosa grapefrukt, och en finhackad gurka. Pressa över lite lime för att få fram smakerna ännu mer!
  20150618_071000
 8. Kärlekspudding. Har du kärleksört i trädgården? Har du en skog i närheten där du kan plocka? Gör den här kärlekspuddingen till frukost då! Klicka här för recept och dubblera gärna receptet för mer mättnad!
  20160713_115128-1
 9. Apelsin/kola pudding. Man kan inte fatta att den här sellerin har selleri i sig? Vart tog den vägen? Det smakar ju som en efterrätt! Det här är absolut puddingen för dig som inte är så förtjust i grönt! Recept finns här.
  12291069_10204991320318879_3858212787685994385_o
 10. Grön vaniljsås, ät som den är eller ha i lite nektariner eller annan frukt! Man kan inte fatta att det är spenat i den! Det här är en rätt man kan göra året om då ingredienserna i den nästan alltid är lätt att få tag på. Receptet finns här.
  12541053_10205248413306043_2770952330767056974_n - kopia
 11. Mintkysst mousse med spirulina och carob. Det här är en galen kombo, vem kan tro att avokado, spirulina, gurka, mynta och carob kan bli så här gott? Det är bara att testa så märker du själv vilken drömpudding detta är! Och ett tips, satsen som står i receptet är mer tänkt som en mellis sats, så till frukost behöver du förmodligen dubblera den. Receptet finns här.
  20141028_112723-1
 12. Healande klorofyllrik pudding. Testa den här klorofyllrika puddingen, massor av powerfoods i den! Fänkål, svartkål, rå sötpotatis, maca, ingefära mm. Ni hör ju bara vilka superingredienser! Kombinationerna av smakerna är väldigt goda och den här puddingen är otroligt healande för kroppen att äta lite då och då eftersom rå sötpotatis har en medicinsk balanserande effekt på kroppen om man äter det ibland (dock inte för ofta då det kan hämma enzymer om man gör det). Tillsammans med maca, mesquite och ingefära bl a blir den här puddingen en riktig ”medicinpudding”. Perfekt att äta ibland om du stressar mycket, tränar mycket mm, för att balansera upp kroppen igen! Receptet finner du här! Våga testa!
  20150217_091451-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.