Brukar du slänga morotsblasten? Gör aldrig det igen isåfall! Den är nämligen supernyttig och supergod!
– Morotsblast innehåller 6 gånger mer C vitamin än själva morötterna.
– Är en jättebra källa till klorofyll, som bl a renar blodet och bidrar till en basisk kropp och är bra för njurar, hjärta mm.
– Bittra smaker= bra för magen som man brukar säga! Morotsblast är en bra källa till fibrer och hjälper magen.
– kan ge en liten detox effekt vilket är väldigt bra då det i sin tur ökar näringsupptaget.
– Bidrar till starkt skelett då de innehåller mycket vitamin K, A, aminosyror, magnesium, calcium och andra mineraler.
Här nedan finner du ett supergott och nyttigt recept på en ärtröra med morotsblast, var inte blyg, testa receptet! Den här röran passar till allt möjligt, smörgåspålägg, sallad, som dipp, till veganska/ raw biffar, eller till ugnsrostade rotfrukter!
Den här röran har en video där du kan se hur man gör samt ta del av tips!
Du behöver:
- 5 dl morotsblast/ 2 Cup carrot tops
- 250 gram frysta ärtor/ 250 grams of frozen peas
- 1 avokado/ 1 avocado
- 1-2 vitlöksklyftor/ 1-2 cloves of garlic
- ½ tsk torkad dill/ ½ tsp dried dill
- ½ tsk himalaya salt/ ½ tsp himalayan sea salt
- 1 dadel/ 1 date
- 3 msk pressad citron/ 3 TBS lemon juice
- skalet från en citron och/ eller 1-3 droppar eterisk citronolja/ the zest from 1 lemon and/or 1-3 drops of lemon essential oil
- svartpeppar/ blackpepperGör så här:
Ångkoka/koka morotsblasten några minuter så att den mjuknar och blir av med lite bitterämnen. Låt svalna. Tina ärtorna. Kör alla ingredienser i matberedaren/ mixern, smaka av med citron, vitlök, salt och sötma, om du tycker den är lagom för din smak. Häll på vatten till önskad konsistens och mixa vidare. Färdig att servera! Håller sig ca 2 dagar i kylskåp!