Rawfood kakor som glittrar!

img_20161025_143502
Visst, rubriken kan verka något vilseledande, kakor som glittrar?! Men faktum är att det faktiskt ser ut som glitter när man kombinerar bovete, lätt färgad kokos tillsammans med dadlar! Det blir bara så otroligt vackert, undrar om det är den höga dosen näring i kakorna som gittrar? Det är nämligen så att näringsvärdet på dessa kakor är skyhöga! Genom en kaka får du i dig en go dos B vitaminer och aminosyror, och massor av mineraler, så som järn, kalium, magnesuim. Dessa kakor bidrar dessutom till bra ph balans i kroppen, vilket är väldigt bra! Dem är crunchiga samtidigt som dem är lite ”chewey”, en perfekt balans helt enkelt!
img_20161028_143227

Receptet ger 4 rediga cookies, och du behöver till en sats:

– 1 dl bovete/ 0,2 cup buckwheat
– 10 färska dadlar/ 10 fresh dates
– 2 msk gojibär/ 2 TBS gojiberries
– 1 msk riven kokos+ ½ krm grönt pulver (moringa, vetegräs eller korngräs)/ 1 TBS shredded coconut+ a little pinch of green powder (moringa, wheatgrass or barleygrass)
– 1 msk riven kokos+ ½ krm gurkmeja/ 1 TBS shredded coconut+ a little pinch of tumeric

Gör så här:

I videon har du mer exakta instruktioner & tips

Blötlägg bovetet 1-12 timmar. Skölj noga. Torka i torkugnen eller lägsta temperatur i vanlig ugn tills bovetet är torrt och krispigt, några timmar. Är du riktigt duktig har du även groddat bovetet 1-3 dagar innan du torkar det.

Blanda 1 msk kokos med grönt pulver i en liten skål tills kokosen är grön. Blanda den andra matskeden kokos med gurkmeja i en annan skål tills kokosen är gul.

Pulsa nu alla ingredienser i matberedaren. Kör inte för länge, struktur i kakorna är supergott och hemligheten till ett glittrande resultat!!!
Forma nu till 4 kakor med händerna, toppa ev. med gojibär, mullbär, och pumpafrön för en liten vacker dekoration (kolla i videon hur jag gör för att det ska bli som en blomma).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.