Veganska mjuka pepparkaksrutor m sötotatis

on

 

  • Dessa pepparkaksrutor är superlätta att baka.
  • Dem bidrar med att det doftar jul i hela köket.
  • Dem är otroligt saftiga.
  • Dem smakar gudomligt gott.
  • Dem är ett oemotståndligt måste att ha på kakfatet till julfikat! Eller varför inte ha dem till en lyxig julfrukost?
  • Dem innehåller bara nyttiga ingredienser.
  • Stora som små gillar dem.
  • Dem är betydligt godare än onyttiga mjuka pepparkakor.
  • Naturligt veganska och glutenfria.

…Så vad väntar du på? Det är lika bra att sätta igång med julbaket där hemma! Vill du kan du även frysa in dessa pepparkaksrutor, tycker själv att det är så smidigt att ha dem i frysen, så kan man bara ta upp och tina efter behov. Perfekt att liksom ha dem klara vid jul sen när det är så mycket annat man har att göra!

Till receptet behöver du följande ingredienser:

– 600 gram sötpotatis/ 600 grams of sweetpotato
– 1 dl rismjöl/ 0,2 Cup rice of flour
– 1 dl bovetemjöl/ 0,2 Cup of buckwheat flour
– 20 färska dadlar/ 20 fresh dates
– 2 msk pepparkakskryddor/ 2 TBS gingerbread spices
– 1 msk mesquitepulver (kan uteslutas men ger en extra kola aktig tuch)/ ! TBS mesquite powder (optional)
– 2 msk mandelsmör/ tahini (eller annat nöt/frösmör)/ 2 TBS almondbutter or tahini (or other nut or seed butter)
– 1 tsk bikarbonat/ 1 tsp baking soda
– en nypa salt/ a pinch of salt
– ev. kokosflingor som strössel/ shredded coconut as a topping (optional)

Gör så här:

Börja med att koka sötpotatisen till sen är mjuk inuti. Kör den därefter i mateberedaren tillsammans med dadlar, nötsmör och kryddor till det är en slät konsistens. Vänd ner smeten i en bunke och blanda i resten av ingredienserna. Bre ut på en teflexpappersklädd (eller bakplåtspapper om du inte har teflexpaper) plåt och sätt in i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Ta försiktigt tag i bakplåtspappret och lyft ut kakan från plåten, låt svalna något och skär därefter i bitar!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.