Rawfood burito/wrap (1 ingrediens!) med grön ärtröra


Vad är det som vi älskar med wraps? Förmodligen är det inte brödet i sig, det är sättet att äta på. Vi gillar att äta med hjälp av händerna helt enkelt. Poängen med wraps är egentligen inte att brödet ska vara i centrum, utan mer fyllningen, wraps är alltid saftiga och har mycket fyllning i förhållande till bröd. De här receptet är en perfekt kombination av raw bröd, som inte ens är bröd, utan bara liknelsen, konsistensen och som formar rätten tillsammans med en super god röra på gröna ärtor med en härlig textur och god smak med hjälp av pumpafrön. Resten av ingredienserna är valfria, gå loss i grönsaksdisken och nappa åt dig alla möjliga färger, texturer och smaker, så är vi framme!

Till wrap ”brödet” behöver du:

– 1 stor aubergine/ 1 eggplant

Till den magiska ärtröran behöver du:

– 2 dl gröna ärtor (frysta funkar kanon!)/ 0.8 Cup green peas
– ½ dl pumpafrön/ 0.2 Cup pumpkin seeds
– 1 vitlöksklyfta/ 1 clove of garlic
– 1 msk äppelcidervinäger (alt. citron)/ 1 TBS apple cider vinegear (or lemon)
– 1/4 tsk salt/ 1/4 tsp salt
– ½ tsk torkad basilika/ ½ tsp dried basil
– ½ tsk torkad oregano/ ½ tsp dried oregano
– svrtpeppar/ blackpepper

Övrig fyllning:

Ev. ringlad tahini
Grönsaker, t. ex tomat, gurka, paprika, spenatblad, groddar, romansallad, rödkål, rivna morötter, rödlök mm

Gör så här:

Börja med ”brödet”. Det kan vara svårt att få till brödet första gången du gör det, jag rekommenderar att du därför ser videon ovan för att se exakt hur man gör. Skala auberginen och skär i bitar, ca 1 cm tjocka. Lägg ut aubergine skivorna omlott på varandra, på en texlexpappers/bakplåtspappers klädd plåt. Se till att det inte är några ”hål” utan att dem ligger 1/3 fullt ut på varandra. Lägg över plastfolie och kavla på auberginen försiktigt men så att skivorna ”smälter” ner i varandra, så att du liksom lyckas trycka ut vätskan, alltså så att dem blir plattare. Därefter sätter du in plåten i torkugnen ca 4-5 timmar, alt. vanliga ugnen 100 grader ca 2 timmar. Se till att dem inte är inne för länge så att det blir ”knaprigt”, då blir det svårt att rulla, men skulle någon del bli för hård kan du med fuktade händer få dem lite mjukare igen.

Mixa ihop ingredienserna till röran i en matberedare, kör inte för länge, den ska vara lite ”chunky”, lite textur är gott! Bre sedan röran över aubergin ”brödet”, lägg på valfria grönsaker och rulla försiktigt ihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.