Marinerad broccoli med raw äppelnudlar

Visste du att man kan använda sin spiraliser till äpplen också? I videon nedan visar jag dig exakt hur du gör! Det är ett mycket roligt sätt att äta äpple på, och sötman, syran och krispigheten gör sig otroligt fin med en god salt/bitter marinerad broccoli till! Hemligheten med att lyckas med broccolin är att massera in dressingen i den, då suger den upp smaker, blir mjuk och man skulle kunna tro att den vart kokad! Tål man nötter, har man granatäpple så är detta pricken över i:et!

  1. I detta receptet använder jag mig av fryst broccoli, vilket inte är raw, den är blancherad, vilket innebär en kort uppvärmning några sekunder och sedan kyls den direkt. Jag anser ändå att man kan säga att den kan höra till rawfooden eftersom det är så otrolig kort uppvärmning att mycket av näring bevaras, samt att den förmodligen har mer näring än färsk då fryst broccoli fryses in i stort sett direkt när man plockar den, på så sätt är den liksom ”färskare”. Det som är problemet med den färska broccolin man köper är att den liksom inte är så ”färsk”, den har legat ett tag, och tyvärr förloras mycket av näringen snabbt när man plockat den och det förloras näring ju längre tiden går.

Till det här receptet behöver du:

– 2 äpplen

– 300 gram broccoli, jag hade fryst men färsk eller lätt kokad går också bra/ 300 grams of broccoli, frozen or fresh
– ½ dl granatäpple/ 2,5 TBS pomegranate seeds
– 1,5 msk tahini eller nötsmör/ 1,5 TBS tahini or other nutbutter
– 1 msk riven ingefära/ 1 TBS grated ginger
– ½ msk äppelcidervinäger/ 1,5 TBS apple cider vinegear
– ½ tsk rosmarin/ ½ tsp rosmary
– 1/4 tsk salt/ 1/4 tsp salt
– en näve valnötter, svartpeppar till topping/ walnuts, blackpepper  as topping

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna utom äpplena, granatäpplena och toppingen. Var hårthänt, gnid in dressingen ordentligt i broccolin. Blanda därefter i granatäpplekärnorna. Skala äpplena och gör nudlar av dem med hjälp av en spiralizer (se video), har du ingen spiralizer kan du skära äpplena i bitar istället. Lägg äpplenudlarna på en tallrik, lägg den marinerade broccolin ovanpå och toppa med valnötter och svartpeppar. Servera direkt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.