Rawfood fikonsås med smak av vitlök och ingefära

Här kommer den perfekta dippsåsen, använd den istället för chutney, schriacha, chilissås, sötsur sås, eller ja, bara dippa grönsaker så som selleri, gurka, salladsblad (på bild fyllda endiver), morötter, etc. Den är lätt och har en härlig sötma från fikonen, hur mycket hetta du vill ha i bestämer du själv genom att tillsätta så mycket ingefära och vitlök du vill! På sommaren passar sig den här såsen även bra till grillat, som en grillsås, och det är även en perfekt marinad till grönsakspett eller tofu. Fördelen med den här såsen är att ingredienserna är lätta att få tag på året om och att den går snabbt att göra utan att kosta speciellt mycket då ingredeinserna är billiga.

I videoklippet får du reda på mer tips om hur du gör med vitlöken för att den ska passa känsliga magar, tips om hur du inte luktar, uppläggningstips med mera.

Till receptet behöver du:

150 gram torkade fikon/ 150 grams of dried figs
1 msk färsk ingefära/ 1 TBS fresh ginger
1-2 klyftor vitlök
1 tsk torkad rosmarin/ 1 tsp dried rosmary
100 gram paprika (ca 1 hel)/ 100 grams of bellpepper (about 1 hole)
1 msk citron juice/ 1 TBS lemon juice
1 selleristjälk/ 1 stalk of celery

Gör så här:

Blötlägg fikonen i en skål med vatten till dem är mjuka, ca 1-4 timmar beroende på hur hårda fikonen var från början. Kör därefter alla ingredienser i en matberedare eller mixer till det är helt finfördelat. Färdigt att använda!  Den håller sig i kylskåpet ca 5 dagar och funkar även att frysa in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.