Va? Hur är dessa zucchininudlar raw?

Vissa är inte så förtjusta i rå zucchini/ raw zucchini nudlar, speciellt inte om man är ny på rawfood. Det finns däremot ett litet knep du kan göra för att dem ska bli mer smakrika, mjukare, och ja nästan som kokade! I videon nedan visas det exakt hur du går tillväga.
Börja med att skala en stor zucchini (varför du ska skala den är för att skalet inte smakar nåt vidare, samt att de inte suger upp smaker så bra). Spiralizera därefter zucchinin. Pressa över en halv citron, 1/4-½ tsk bra salt, och ev. ½-1 msk olivolja. Använd händerna och massera in ”dressingen” i nudlarna, tryck i ordentligt med händerna! Låt gärna stå någon timme (men det är inte nödvändigt). Varför detta smakar som tillagade nudlar är för att syran från citronen och saltet hjälper till att bryta ner stärkelsen i nudlarna vilket gör dem mjukare.

Ett tips är att blanda i valfri mängd ångkokt blomkål, kikärtor/kikärtsgroddar, persilja och avokado så har du helt plötsligt en jättegod sallad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.