Enkel Snabb RAW middag- tomat/ mangosallad med guacamole

on

Ibland orkar man bara inte ställa sig inne och laga mat när det finns massa annat man kan göra. Ibland vill man bara ha maten färdig. T. ex en lat sommardag, du kanske känner för att lyxa till det men orkar inte, och väljer den bekväma vägen genom att köpa något färdigt istället. Känner du igen dig, så har du hittat till rätt recept för dig! Den här rätten är superenkel och går snabbt att göra, ingen planering krävs, det smakar superdupergott, är superdupernyttigt och ger dig massor av energi! Du behöver inte alls många ingredienser och vem som helst skulle gilla den här rätten, barn som vuxna. Den har allt, sötma, syra, krisp, mjukhet, salt, och är riktigt fräsch. Det vi pratar om är en tomat sallad med mango, persilja med en guacamole gjort på selleri. Det låter kanske konstigt med selleri i guacamolen, många gillar ju faktiskt inte selleri. Däremot kan du vara lugn, eftersom den inte smakar selleri överhuvudtaget. Sellerins funktion i guacamolen är att fylla ut så att du slipper ta så många avokados samt att det blir en väldigt fin konsistens.

20150605_121745-1-1

Till en portion behöver du:

– babytomater, ca en liten burk (250 gram) skuren i halvor/ 250 grams of baby tomatoes
– 1-2 mango (går att ta fryst) skuren i bitar/ 1-2 mangos
– en näve färsk koriander eller persilja/ fresh parsley
– ev. en skvätt olivolja/ a splash of olive oil if you want
– ev. lite havssalt och svartpeppar/ sea salt & black pepper

Till guacamolen behöver du:

– En liten avokado/ 1 small avocado
– 3 selleristjälkar/ 3 celery stalks
– en klyfta lime/ 1/4 lime
– 1 tsk malen koriander/ 1 tsp coriander
– ½ vitlöksklyfta eller en liten bit salladslök/ ½ clove of garlic or green onion
– havssalt

Gör så här:

Börja med salladen, lägg uppskuren mango och tomatklyftor på en tallrik blanda runt med finhackad koriander/ persilja och olivolja, ev salt & svartpeppar. Gör därefter guacamolen genom att köra alla ingredienser i matberedaren till det är helt finfördelat, vill du ha den lösare tillsätt lite olja eller vatten. Smaka av med kryddor och servera med tomat/ mangosalladen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.