
Nu äntligen börjar säsongen för Kakifrukter! Denna superhälsosamma frukt fylld av antioxidanter, betakaroten, och lykopen som skyddar oss, mycket mineraler så som kalium, mangan, kalcium, fosfor. Genom att äta den här chokladpuddingen täcker du även dagsbehovet (till och med en bra bit över) av Vitamin C, och det skadar ju inte heller precis! Sharon frukten är i en klass för sig om den äts när den är riktigt mogen, då blir konsistensen så där härligt len och den blir väldigt saftig. För att veta att frukten är ordentligt mogen ska den vara riktigt mjuk när du håller i den. När den är nästan så mjuk att du börjar undra om den har blivit dålig- då är den perfekt! Är den inte ordentligt mjuk, låt den ligga framme och mogna till sig ett par dagar till, jag lovar, det är värt väntan! Har du däremot väldigt många mogna frukter hemma som du inte vill göra åt på en gång så håller dem länge i kylskåpet.
Det är egentligen lite synd att mixa ner den här fina frukten när den är så god som den är. Däremot är den här chokladpuddingen den godaste pudding man kan göra, så i detta fallet är det faktiskt inte synd att mixa ner den. Det kan även faktiskt underlätta för en känslig mage att mixa ner dem då dem innehåller otroligt mycket fibrer och ”fibertrådar”.
Vill du se hur man gör frukt tornet på bilden? I detta videoklippet ser du hur man både gör frukt tornet och chokladpuddingen!
https://www.youtube.com/watch?v=8u8V979fce4
Du behöver endast några få ingredienser som du kör i mixern/matberedaren och det är:
– 4-5 st kakifrukter (persimmon/sharon, antalet styr du efter dess storlek som kan variera)/ 5-6 sharon fruits/ persimmons
– 2 msk carob eller kakao pulver, varför inte blanda?/ 2 TBS carob powder or cacao
– 1 krm äkta vanilj pulver/ a pinch of vanilla bean powder
– Kanske toppa med lite skivad banan och färska dadelbitar eller kakanibs om du vill/ sliced bananas if you want
…När du mixat ihop allt, häll upp i skålar och låt stå i kyl ca 10-15 min, stjälp upp på en tallrik eller ät direkt ur skålen!