Raw Galia melon sås med zoodles

on

Melon är bland det bästa som finns på sommaren. Njut av den som den är eller använd den för att smaksätta såser, soppor, sallader, smoothies, juicer mm. I det här receptet finner du melonen i en god sås med sina fantastiska smak-kompisar mynta, gurka och mandel. Det finns otroligt många sorters melon att välja på, men i det här receptet har jag valt galia melon, just för att den har en väldigt utstickande smak och är mycket smakrik. Det här receptet ger kroppen en bra dos vätska då den innehåller melon, gurka och zucchini så ät en stor portion! Vätskan som finns i frukt och grönt är den absolut bästa vätskan som finns, i rå form är den nämligen perfekt strukturerad för att alla våra celler ska kunna ta upp den. Det här receptet är alltså perfekt efter träning, en varm sommardag eller om du vill ha en kickstart på morgonen- då passar den utmärkt som frukost!

Du behöver:

  • 1 gurka/ 1 cucumber
  • 1 zucchini/ 1 zucchini
  • ½ väl mogen galia melon/ ½ ripe galia melon
  • 1 dl grönmynta/ 0,4 Cup fresh spearmint
  • 2 tsk mandelsmör/ 2 tsp almondbutter
  • en skvätt citron om du vill/ a splash of lemon juice if you want
  • havssalt/ sea salt

Gör så här:

Har du kvar den andra halvan av galia melonen? Börja då med att äta den som förrätt 🙂

Sedan ger vi oss på receptet! Börja med att skala gurkan och zucchinin. Skalet  ska ner i såsen, så lägg det i mixern eller matberedaren. Varför skalet åker ner i såsen är för att det ger en härlig grön färg, samt att det är otroligt mycket näring som sitter i skalet. Lägg även galiamelon, halva gurkan, mynta, mandelsmör, och lite citron juice i mixern. Kör tills det är en slät sås. Gör nudlar på resten av gurkan och på zucchinin med hjälp av en spiralizer, papaya slicer, potatisskalare eller vad du nu har hemma. Häll såsen över och blanda runt. Toppa med en nypa salt.

Tips!
Ha ingredienserna i kylskåpet om du vill ha en kall rätt, vilket är väldigt läskande en varm sommardag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.