Festlig vegansk mangokrisp sallad på fluffigt sötpotatis & rödbets puré

on

img_20161010_123837
Den här rätten kan imponera vem som helst! Kolla bara färgerna! Det som ingen vet är att den är busenkel att göra! Du får krämigheten från botten, krispet från salladskålen blandat med den snälla mangon. Rödbetan går otroligt fint ihop med sötman från sötpotatisen. Magi sker när man äter mango tillsammans med sötpotatis, och när man dessutom blandar det med syrlig lime, lök och lite salt har vi dessutom gått i mål! Det här receptet finns även på video, klicka här för att se exakt hur man gör samt se mer tips.

Vi snackar inte bara om mumsiga och vackra saker i det här receptet, det finns en till grej att lägga märke till! Näringen!!!

Rödbeta: Det lyser antioxidanter…

Sötpotatis: Betakaroten, E & C vitaminer, vilket gör att det skyddar och ger lyster till hy och hår även rik på mineraler, speciellt kalium vilket balanserar saltbalansen i kroppen.

Mango: Mineralrik, innehåller den bästa sortens fibrer och är mycket snäll mot kroppen, liksom den innehåller också en bra dos betakaroten och en fet dos C vitaminer.

Lök: Rå lök motverkar inflammationer, förbättrar hjärthälsan, renar kropen och är bra för blodkärlen.

Salladskål: Sägs vara en av de mest näringstäta bladgrönsakerna, innehåller mycket mineralrik vätska som är perfekt struktuerade för våra kroppar, även rik på aminosyror, B vitaminer, vitamin C och K.

Receptet innehåller inte så många ingredienser, det går fort att göra och är enkelt. Så det är bara att sätta igång!

Du behöver:

– 1 kg sötpotatis/ 1 kg sweet potatoes
– 1 rödbeta/ 1 beetroot

– 500 gram mango (fryst mango går bra om du inte har färsk)/ 500 grams of mango
– 6 blad salladskål (+/- beroende på storlek)/ 6 leaves napa cabbage/ chinese cabbage
– ½ silverlök, går bra att ersätta till salladslök motsvarande mängd eller 1/3 rödlök/ ½ silver onion (white onion)
– 3 msk grönmynta (går att utesluta om du inte får tag på det)/ 3 tbs spearmint
– 1/3 tsk salt/ 1/3 tsp salt
– 1/4 lime, gärna skalet också! Alt. 2-3 droppar eterisk lime olja/ 1/4 lime+ zest or essential oil if you want

Gör så här:

Ångkoka sötpotatisen och rödbetan tills sötpotatisen är helt mjuk. Har du ingen ångkokare funkar det att koka vanligt, observera att resultatet blir lite lösare isåfall, vill du kan du därför då ugnsbaka sötpotatisen ca 5-10 min efter på 175 grader för att få den lite torrare.
Dra av skalen och kör allt i matberedaren till en fluffig konsistens. Ställ åt sidan.
Hacka mangon, salladslöken, silverlöken, och grönmyntan fint och blanda runt med salt och lime i en skål.
Ta fram en springform och ta bort bottenplattan. Ställ ”ringen” på en stor tallrik. Bre ut sötpotatis & rödbetskrämen, och toppa med mangosalladen, se till att du utnyttjar kanterna i formen så får du en vacker och perfekt rund form sen när du tar av formen. Se videoklippet för att få exakta instruktioner. Servera som det är eller ät med lite skivad avokado till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.