Imponera på dina vänner med den här superläckra sushin! Det kan se avancerat ut, men följer du receptet och instruktionerna till videon (se nedan) är det faktiskt inte så svårt! Resultatet kommer självklart bli bättre och bättre för varje gång du gör den men trots det blir första gången också väldigt bra. Det är nämligen så att med de här ingredienserna, och färgerna så kommer det se ut som konst hur man än gör! Smakerna kommer oavsett också att sitta klockrent, i sushin finner du allt, sötma, hetta, syra, nötighet och överaskningar som vitlök och mild kålsmak från blomkålen som gifter sig helt perfekt!
Du behöver:
Nori ark/ nori sheets
– 300 gram blomkål/ 300 grams of cauliflower
– 1,25 dl nötter eller frön, helst ljusa, t. ex mandel, cashew/ 0,5 Cup nuts or seeds
– 1 msk färsk ingefära/ 1 färsk TBS ginger
– 1 vitlöksklyfta/ 1 clove of garlic
– 1/4 tsk salt/ 1/4 tsp salt
– 1,5 msk honung eller annan flytande sötning/ 1,5 TBS honey or other liquid sweetener
– 1 msk citron juice/ 1 TBS lemon juice
– 1/3 rödbeta/ 1/3 beetroot
– Gurka eller selleri/ cucumber or celery
– Frukt i mitten: persimmon, sharon, eller mango/ persimmon, sharon or mango
Söt ingefärssås:
– 1-2 sharon, alt. 1 mango/ 1-2 sharon or 1 mango
– 1 msk purjolök alt. salladslök/ 1 TBS leeks
– 1 msk tahini/ 1 TBS tahini
– 2 msk paprika/ 2 TBS bell pepper
– 1 tsk färsk ingefära/ 1 tsp fresh ginger
– en nypa salt/ a pinch of salt
Gör så här:
Instruktionerna följ lättast genom att se på den här videon:
Detta var väldigt gott, mycket positivt överraskad! Rullade i all enkelhet ihop ris med gurkstavar och bitar av persimon, och serverade sushin utan sås, vilket inte såg fullt lika snitsigt ut som din presentation i videon, men smakerna var utmärkta! Till efterrätt åt jag återstoden av persimonen med lite kakao och kokosgrädde – sammantaget en tiopoängare till fika. Tack!
GillaGilla
Tack för att du delade detta 😀 Och vad kul att det blev så lyckat! Din efterrätt låter som pricken över i:et 😉 Kram victoria
GillaGilla