3 raw & veganska salladsdressingar som förhöjer alla sallader!

En god salladsdressing kan verkligen piffa upp vilken sallad som helst, oavsett om man gillar grönsaker eller inte så kommer man definitvt gilla det om man får en riktigt god salladsdressing till! De här 3 recepten är anpassade för att även vara så näringsrika som möjligt samtidigt som dem är otroligt goda. Jag har valt att inte tillsätta någon olja i dem för att man ska kunna äta en hel sats själv utan att det känns ”tungt” i kroppen, alltså dessa salladsdressingar är lättsmälta och kommer ge dig massor av energi! Dränk in din sallad med en hel sats själv eller dela upp den på två portioner, det bestämmer du själv utefter hur hungrig du är/ vad du mer har för tillbehör i din sallad.

Ananas & curry dressing
Du behöver:

– 150 gram ananas (fryst eller färsk)
– 1 dl kokosmjölk
– 1 tsk currypulver
– en liten bit färsk ingefära
– 1 tsk tamari soja alt. 1/4 tsk havssalt
– 1 msk lime eller citron

Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser.

Syrlig pumpafrö/ tomat dressing:
Du behöver:

– 1 dl pumpafrön
– 3/4 dl soltorkade tomater
– 1 citron
– ½ tsk torkad oregano
– 1-2 dadlar
– 1 vitlöksklyfta
– vatten till önskad konsistens
– ev. salt (smaka av innan du saltar pga av att tomaterna redan är salta i sig)

Gör så här:
Blötlägg pumpafröna minst 2 timmar/ högst 12 timmar. Sila av vattnet i ett durkslag och skölj dem. Mixa dem sedan med övriga ingredienser tills det är krämigt. Om dina soltorkade tomater är mycket hårda rekommenderar jag att blötlägga dem innan. Tillsätt vatten till önskad konsistens och smaka av med salt.

Söt apelsin dressing med rosmarin:
Du behöver:

– 2 msk linfrön
– 1-3 apelsiner (beroende på storlek)
– 1 msk honung (kan ersättas med 2 dadlar om man vill)
– ½ tsk torkad rosmarin
– 1/3 tsk salt

Gör så här:
Blötlägg linfröna minst 1 timme/ högst 12 timmar, häll dem därefter i en fin sil och skaka bort så mycket vatten som möjligt, det ska vara lite ”slemmigt”. Häll sedan linfröna i mixern och mixa med övriga ingredienser. Servera direkt/ samma dag då den här dressingen oxiderar lite annars pga omega 3 fettsyrorna i linfröna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.