Dadel deluxe- mer än en fylld dadel…


Till utséendet ser det ut som en aning avlång kokosboll, men när man sedan biter i det så får man en riktig lyxig överaskning! Kombinationen av mjuk och söt dadel ihop med nötig tahini, salt, karamellig pekan nöt och chokladtäcke med kokos ger inte bara ett giftemål av klockrena smakupplevelser utan också en känsla av lyx och mäktighet. Det här är som en tryffel deluxe som du bara måste testa! Slipp allt krångel och raffinerad skit så som olja och socker, riktiga råvaror med vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer som mättar ska det vara utan att kosta skjortan! Den är dessutom enkel att göra vilket ibte gör något, alla förtjänar att kunna göra lyxiga och nyttiga godsaker!

För 10 godbitar behöver du:

– 10 stora dadlar, färska eller medjoldadlar/ 10 large dates

– knappt 2 msk tahini/ 2 TBS tahini

– några nypor (himalaya) salt/ a few pinches of himalayan sea salt

– 10 pekannötter (valnötter, eller paranötter funkar också men det ger inte samma kolasmak men blir mycket gott det med! För nötfri variant kan du ersätta nötterna med frön, eller kakaobönor alt. hoppa över) / 10 pecan nuts

– 30-40 gram raw kakaomassa alt. mörk choklad (beroende på hur stora dina dadlar är och hur tjockt lager choklad du vill ha)/ 30-40 grams of raw cacaopaste or dark chocolate

– ca 3/4 dl kokosflingor/ about 1/4 Cup of shredded coconut

 

Gör så här:

Dela dadeln på två bitar och ta ur kärnan. Fyll ena halvan av dadeln med ca 1/2 tsk tahini. Dutta på en nypa salt. Ta nu den andra halvan av dadeln och lägg i en pekannöt. Tryck nu ihop dadelbitarna rejält. Fortsätt likadant med resten av dadlarna och gör så många du vill. Smält kakaomassan/chokladen, enklast är att finhacka den och lägga den i en skål och smälta på lägsta temperatur i ugnen. När chokladen smält så doppar du dadlarna i chokladen och dippa sedan ner dem i kokosflingor som du hällt ut på en tallrik. Lägg nu de färdigdippade dadlarna på en bakplåtspapperklädd tallrik och sätt in en stund i kylen tills chokladen stelnat. Ät och njut!

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.