Grynfri gröt, (ser ut som risgrynsgröt!) vegan, paleo, sockerfri, lättsmält, hälsosam


Det ser ut som risgrynsgröt, men eftersom det inte är risgryn i den så blir ju smaken annorlunda såklart, men åt de bättre hållet! Eftersom den här gröten smakar så fantastiskt gott så slår den lätt ut den klassiska risgrynsgröten! Den är värmande, och smakrik, och tack vare zucchinin blir konsistensen nästan som riskorn. I receptet används kokosmjöl, kokosmjöl är pulpan, eller resterna som blir efter att du gjort kokosmjölk, men självklart kan du även köpa kokosmjöl i vanliga matbutiker! Det brukar du kunna hitta i bakhyllan! Kokosmjöl är väldigt rikt på mineraler och protein, och har inte så mycket fett. Värmande god frukost, kvällsmål eller när du vill!

https://www.youtube.com/channel/UCtbmXo7s7rB9pOvCuAMdRmA

Receptet räcker till 1 portion, dubblera utefter så många du gör till!
Du behöver:

– 1 dl kokosmjöl/ 0,4 Cup coconutflour
– 1,5 dl zucchini, grovriven eller ev. finriven om du vill ha en slätare gröt, är din zucchini väldigt saftig/mogen är det bättre att grovriva eftersom det annars blir som ett mos/ ½ Cup shredded zucchini
– 1 banan/ 1 banana
– 1,5-2 dl mandelmjölk/ annan vegetabilisk mjölk eller vatten/ ½ (or more) Cup vegan mylk (preferably almondmilk)
– ev. 1 msk malda linfrön/ optional: 1 TBS flaxmeal
– ev. 1 krm äkta vaniljpulver om du vill/ otional: a pinch of vanillabeanpowder

Gör så här:

Mosa bananen väl och lägg den i en kastrull med resten av ingredienserna (inte linfröna). Koka inte, men sjud gröten under omrörning i ca 10 min. Lägg ev. i malda linfrön om du vill och blanda runt någon minut. Servera direkt. Toppa med nåt gött om du vill, t. ex kanel, lingon, granatäpple, apelsin, klementin, bananskivor, valnötter, det du känner för!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.