Rawfood wrap bröd, veganskt, glutenfritt & paleo

Här kommer ett fantastiskt recept på ett wrapbröd som inte bara smakar fantastiskt- utan som också är extremt hälsosamt. Bra med omega 3 fettsyror, vitaminer, antioxidanter och mineraler! Fyll med vad du vill, rulla ihop och njut! Gör många på en gång och frys in, perfekt att tina när man vill! Gör goda rullar och ta med till jobbet/ skolan i en matlåda, kollegerna kommer titta med avundsjuka blickar! Dessa härliga rullar är även en fin rätt som middag! Kanske med tacofärs och guacamole? Eller nåt helt annat, hummus, groddar…ja,  fantasin bestämmer!

Du behöver till ca 6-8 bröd:
– 2,5 dl hela linfrön (helst gula, men bruna funkar också)
– 1 röd eller gul paprika
– 2 dl vatten
– 1/3 tsk sat
– ½ tsk gurkmeja
– ½ msk lökpulver eller ½ tsk hing
– 2 dadlar
– 1,5 msk olivolja

Gör så här:
Mixa linfröna till ett mjöl och hälli en bunke. Mixa resten av ingredienserna slätt i en mixer och häll över linfröna. Blanda runt noga direkt, gärna vispa runt med en gaffel eller liknande. Klicka ut smeten (som är ganska slajmig i texturen) på två teflexpappersklädda plåtar (gör så stora du vill, men det blir ca 6-8 st). Sätt in i torkugnen (eller vanlig ugn på lägsta temperatur, gärna med varmluft om du har, med luckan öppen på glänt) i ca 4-5 timmar. Vänd efter halva tiden. Om du höjer upp temperaturen går det snabbare, men när man tillreder brödet på dessa låga temperaturer bevaras mer näring. Lått bröden svalna och bre sedan på något krämigt för att få dem att mjuka upp sig lite, t. ex någon av de goda såserna i min bok som du hittar här eller en vanlig hummus, guacamole eller liknande. Fyll upp med dina favoritgrönsaker, t. ex spenat, vitkål, morotsstrimlor, paprika, gurka, selleri rödlök, purjolök, ta vad du har hemma! Rulla nu ihop! Vill du att änden ska fästa bättre, så blöter du den lite!

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.