Raw bovetetorn med jordgubbsdreggel

on

20151027_134834-1Den här rätten är perfekt för dig som längtar efter sommaren och längtar efter något som smakar somrigt samtidigt som du vill ha något som har en liten värmande effekt. Det här receptet kan man göra var som helst eftersom man inte är så beroende av frukt & bär säsonger. Bovete kan man äta året om och sedan underlättar det alltid att ha ett extra lager hemma av frukt och grönt i frysen. Torkade frukter samt frukter som kan förvaras länge så som äpplen och dadlar är också något som är väldigt bra att ha, då kan man ofta få till mycket goda och näringsrika rätter!

Bovete är en bra basvara att ha hemma på vintern. Det är enkelt att använda och det passar till de mesta. Vill man få ut max av näringen ska man grodda bovetet, men annars går det att äta när du bara blötlagt det ett par timmar. Bovete är bra att lägga till i sin kost när man inte har tillgång till så mycket grönsaker då det är en otroligt bra källa till de viktiga aminosyrorna, även mineraler, särskilt magnesium, järn och zink. Man får också en go dos B vitaminer på köpet. B vitaminer är alltid bra att få i sig extra mycket på vintern då det motverkar trötthet, dåliga naglar och slitet hår vilket man ofta råkar ut för den här tiden på året. Att få i sig bovete är inte speciellt svårt, det passa till allt! Rör runt det med pesto, ha i salladen, gör gröt eller testa de här receptet. Bovete och frukt är en fantastisk kombo! Kontrasten med de söta eller sura frukterna och de milda bovetet gifter sig alldeles perfekt!

Det här behöver du:

– 1,5 dl bovete, blötläggs minst ett par timmar & skölj av noga eller helst grodda det!/ 0,6 Cup buckwheat, dry

– 3 paranötter, hackade/ 3 brazil nuts

– 350 gram finhackat äpple/ 350 grams of finely chopped apples

– 30 gram mullbär/ 30 grams of mulberry

– 4 färska dadlar/ 4 fresh dates

– 300 gram frysta, tinade jordgubbar/ 300 grams of frozen (thawed) strawberries

– 1 dl kokosvatten (kan bytas ut mot mandelmjölk eller vatten, men kokosvatten är godast!)/ 0,4 Cup coconut water or almondmilk

– 1 krm äkta vaniljpulver/ 1/5 tsp vanilla bean powder

Gör så här:

Börja med att mixa ihop kokosvattnet med dadlarna och vaniljen till det är slätt. Blanda ihop övriga ingredienser i en skål och slå över ”dadelvattnet”, blanda runt noga. Servera som jag- i läckra torn genom att placera ut små runda formar på en tallrik och fylla, eller ät direkt ur skålen! Mumsfilibabba!!

Föresten, receptet finns även på min instagram! @rawveganse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.