Rawfoodglass med carob & sötpotatis

Nu kommer ett recept som förvirrar smaklökarna! Det är ett recept på glass, som inte är så söt men fantastisk god. Konsistensen påminner om hårt vispad grädde och den är otroligt rund och fin i smaken, den har toner av kakaosmör fast att det inte är det i. Ingefäran ger en lagom hetta och caroben gör att den blir en aning söt och ger en känsla av mjölkchoklad.

1422598_10203617299329213_1284089859844976738_n10847695_10203617087763924_7816928970288480151_oDu behöver för 2-3 portioner:

– 1 sötpotatis/ 1 sweet potato
– 3 avokados/ 3 avocados
– 3 msk carobpulver/ 3 TBS carob powder
– 1 tumme ingefära/ 1 thumb ginger
– ev. lite honung, kokossirap eller yaconsirap om du vill ha den sötare

– ev 2 msk kakaonibs/  2 TBS cacaonibs if you want

11025140_10203617354890602_5112420919090253013_nGör så här:

Skär sötpotatis och avokado i bitar, lägg i en vid burk (liknande bilden) och frys in minst 5 timmar. Ta upp ur frysen och lägg bitarna i matberedaren tillsammans med ingefäran och kör en liten stund tills det blandat sig någorlunda. Kör sedan i carobpulver och kör i matberedaren tills den har en glassliknande konsistens. Du kommer behöva stanna maskinen ibland för att trycka ner glassmeten från kanterna. När sötpotatisen är väl finfördelad är den klar och du kan toppa med kakaonibs om du vill för att få de där lilla extra!

Färdigt!
Färdigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.