Fika för två, raw choklad & vanilj cupcakes

on

20150817_163716-1Vem kan motstå dom här söta små bakverken? Dessa går enkelt och snabbt att göra om du vill ha en liten god fika. Receptet ger två små söta cupcakes, är du hungrig så kan du med gott samvete äta båda själv, eller så delar du med någon och har en riktigt mysig gofika tillsammans!

Fikon från Spanien...
Fikon från Spanien…

Den goda chokladkakan som är lite lik fudge i konsistensen gör sig så fin tillsammans med den superkrämiga och lena vaniljfyllningen, ögat får också en vacker syn, ännu vackrare om du dekorerar med någon vacker frukt. Jag har precis varit på semester i Spanien och köpte med mig hem några av de fantastiska fikonen dem har där, som jag dekorerade med. Gör jag dessa igen har jag inte tillgång till dessa fikon eftersom Sverige är Sverige…men man får helt enkelt hitta något annat vackert som finns här som vi har tillgång till, kanske lite björnbär, blåbär eller hallon så här års? Eller blötlagda gojibär? Det är otroligt dekorativit och det har man dessutom alltid tillgång till året runt!

Receptet, du behöver:
Till chokladbotten:
– ½ dl krossade linfrön eller chiafrön/ 0,2 Cup flax meal
– 3 msk raw kakao (carob funkar också, eller blanda!)/ 3 TBS cacao
– 1 msk kokosflingor/ 1 TBS coconut flakes
– 7 färska dadlar/ 7 dates
– en nypa havssalt/ a pinch of sea salt

Till vaniljfyllningen:
– 1 stor avokado/ 1 big avocado
– 1 msk honung/ kokossirap/ 1 TBS honey or coconut syrup
– 1 tsk lucuma/ 1 TBS lucuma
– ½ -1 tsk korngräs eller vetegräspulver/ ½-1 tsp barley/wheat grass powder
– ½ tsk äkta vaniljpulver/ ½ tsp vanilla bean powder

Gör så här:

Börja med chokladbotten, den gör du genom att köra alla ingredienserna i en matberedare till det blir en degliknande konsistens. Ställ sedan ”degen” i en skål åt sidan för att vila lite medans du gör vaniljfyllningen. Vaniljfyllningen gör du genom att köra alla ingredienserna i matberedaren till en jämn smet, alt. mosa ihop med en gaffel i en djup tallrik till det inte är några avokadobitar kvar, det ska vara helt slätt och krämigt. När du sedan gjort vaniljfylllningen är det dags för chokladen att formas! Det gör du genom att först dela degen i två lika stora bitar, rulla bitarna till bollar, platta sedan ut bollarna så det liknar två runda kakor. Därefter är det bara att vika upp kanterna så att det blir som två skålar! Är det kladdigt kan du ta hjälp av plastfolie som du lägger runt degen för att sedan vika upp kanterna! Fördela sedan ut vaniljkrämen i bottnarna. Godast blir det om du låter dem stå i frysen ca en halvtimme före servering, men om du inte orkar vänta kan du servera de direkt! Toppa med någon vacker frukt eller bär 🙂

20150817_164212-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.